14 Aralık 2017

Yeni Bir Yıl Geliyor...

Her sene yeni yıl konseptli bir çekim yapmayı gelenek haline getirdik. Bu yıl konseptimizde PeraPie tütüleri yer aldı. Bu tütüyü giyip mutlu olmayan çocuk yoktur diye düşünüyorum... Biz de tütülerimiz ile güzel bir hatıra çekimi yaptık...


1 Aralık 2017

Çamaşır Suyu Ya Da Ne?

Geçtiğimiz günlerde Melinasmom Merve, çamaşır suyunun zararlı etkilerinden bahsetmiş beni de "çamaşır suyu kullanıyor muyum ya da yerine ne kullanıyorum?" şeklinde mimlemişti. Ah o eski bloglarda mimleri ne severdim hemen cevap vereyim.

30 Kasım 2017

Nutrigen Propolis

Kış mevsimi bu sene biraz geç gelse de, soğuk günler kapımızda. Bir de okul dönemi olunca hastalıklara karşı önlem almak şart. Ben Aysu ve Aslı için kullandığım Nutrigen Propolis'ten bahsetmek istiyorum. İçeriğinde Propolis ekstresi, 13 Vitamin ve 4 Mineral var. Nutrigen'in "üzüm", "OMEGA" veya "vegy" ürünleri ile dönüşümlü kullanıyorum. Diğer kullandığım ürünler hakkında da paylaşımlar yapacağım.


Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti

Yılın son uzun tatili de nihayet bitirdik. Güzel anılar biriktirdik, harika fotoğraflar ekledik arşivimize. Tatil Belek'te başlayıp, Salda Gölü ve Pamukkale'yi geze geze İzmir'e gelmemiz ile son buldu. Bugün blogda UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti var.



29 Kasım 2017

Salda Gölü

Salda Gölü... Belki de son bir iki yıldır popüler oldu, adını daha çok duymaya başladık. Gidip görünce de iyi ki gelmişiz dedik, görülmeye değer bir doğası var. Yakın çevre yaşayanların serinlemek, yüzmek için girdikleri yerler, kamp yerleri ya da sadece bizim gibi fotoğraf çekilmek için gelenler var. Bu yazın en popüler fotoğraf  rotası kesinlikle "Salda Gölü"ydü diyebilirim.

(tütülerimiz Perapie)

20 Kasım 2017

17 Kasım Dünya Prematüre Günü

Türkiye’de doğan her 10 bebekten biri prematüre olarak dünyaya geliyor ve hayata büyük bir mücadeleyle başlıyor... Bu yüzden onlar dünyanın en minik savaşçıları, küçük kahramanları... Her yıl 17 Kasım daha bir önem kazandı, çünkü ben de bir prematüre annesiyim... Aslı ile ben de az çok yaşadım o mücadele günlerini... Aldığımız en minik kıyafetlerin bile üzerine bol gelmesi gözümde canlanıyor.

14 Kasım 2017

Bolu Gölcük Milli Parkı

Bu pazar için nereye gitsek diye düşünürken Bolu Gölcük Milli Park geldi aklımıza. Daha önce de heveslenip fırsat olmamıştı. Şimdi ise tam zamanı dedik :) Benim sonbaharda başlayan rengarenk yaprak sevdası bizi Bolu yollarına düşürdü.

30 Ekim 2017

Naturtint Saç Boyası

Size bugün doğal bir saç boyasından bahsetmek istiyorum.
Phergal firması ileri labaratuvar teknolojileri ile doğal bitki özlerinin kullanımı sonucunda ilk amonyak içermeyen kalıcı saç boyası Naturtint'i üretti. Naturtint’in yumuşak, doğal ve amonyak içermeyen formülü saçları besler ve korur, saçlara doğal parlaklık ve ışıltısını yeniden kazandırır. Naturtint markası kısa sürede tüm dünyada tanındı ve 30 ülkede müşterilerin güven ve sadakatini kazanmayı başardı.

25 Ekim 2017

Rengarenk Sonbahar

Yaz insanı olsam da her mevsimde sevdiğim ayrı güzellikler var. Sonbaharda en sevdiğim ise rengarenk yapraklar. Dökülen sarılar, yeşilden kırmızıya dönenler, renk cümbüşü yaşatıyor bize :)


23 Ekim 2017

Sığacık

Son İzmir'e aile ziyaretimizde halamızın pazartesi izinli olduğunu öğrenince bir gün daha kalalım dedik ve halamız bizi Sığacık adlı şirin mi şirin bir kasabaya götürdü. Ben tabii Ata Demirer'in filmini tek izlemeyen olarak biraz yabancı kalsam da aslında filmin çekildiği mekanlar, sokaklar buralar. İstanbul'a gelir gelmez de filmi izledim bu arada.


19 Ekim 2017

Hassasiyet Yok, Tedavisi Var

Ailecek çok sevdiğimiz Listerine gargara sabah akşam mutlaka kullanılır bizim evde. Kızların yaşına uygun olanı kullanırız hepimiz. Diş fırçasının ulaşamadığı her noktanın temizliği için gargara kullanımı çok önemli.

6 Ekim 2017

D Vitamini Eksikliği

Geçenlerde instagram hikayelerinde kullandığım D vitaminini paylaşmış ve dm’den birçok soru gelmişti. Bir post hazırlamak istedim, işte size bir eczacı olarak D Vitamini eksikliği, nedenleri, tedavisi yazısı :)

D vitaminin eksikliğinin en önemli belirtisi kemik ağrılarıdır. Özellikle güneşten mahrum kaldığımız kış aylarında bu ağrılar daha da artar. Halsizlik ve vücut genelinde olan bu ağrıların dikkate alınmaması durumunda yetişkinlerde “osteomalazi” dediğimiz kemik yumuşaması, çocuklarda ise “raşitizm” görülebilir. 


29 Eylül 2017

Doğal, Eğlenceli ve Güvenli Bir Diş Fırçalama

Her sabah-akşam,çikolata-şeker yedikten sonra bizim evde, "Kızar dişler fırçalandı mı?" sözleri uçuşur... Evet diş fırçalamayı hatırlatmak, hatta 8 yaşa kadar diş fırçalamalarına müdahele etmemiz şart. Oyun oynamak onların ilk görevi olduğu için unutmaları çok normal :)


28 Eylül 2017

Okul Alışverişi

Bu sene Aysu da Aslı da ilk okullu oldular. Bir tane 1. sınıf bir tane de 3. sınıf  iki çocuğum ile bu yıl çok eğlenceli olacak gibi duruyor. Aysu'da yanmış olan devreler daha yeni yerine gelmişken hoop bir tane daha 1. sınıf. Üstelik sistem tamamen değişmiş. Düz yazıya geçilip, harf öğrenme sırası değişmiş. Aysu için de sil baştan, şimdilik alfabeyi düz yazı ile yazmayı öğreniyorlar :)


27 Eylül 2017

Trukid ile Keyifli Banyolar

Okulların açılması ile çoğu evdeki gibi pazar akşamları bizde de banyo saatleri pek eğlenceli geçiyor. Biri hemen banyoya gireyim der, biri oyuncakları bırakıp da giremez bir türlü. İki kardeş de olsa birbirinden çok çok farklılar. 

Büyümüş de olsalar onların cildi, gözü hala çok hassas. Trukid ürünlerini de parabensiz, silikonsuz, renklendiricisiz, sentetik parfümsüz, yapay koruyucusuz, sodyum laureth sülfatsız olduğu için gönül rahatlığı ile kullanıyorum.


26 Eylül 2017

Kahve Dünyası'nda Kahve, Çikolata ve Çokoliko

Tam da bir hafta önce "Kahve Dünyası"nda kahve ve çikolataya doymuştum. Mother &Baby dergisinin organizasyonu, Özge Davaslı'nın davetiyle Veliefendi Kahve Dünyası Fabrika'da canım İpek'in moderatörlüğünde hem Diyetisyen Tolga Doğa'dan çocuk beslenmesi hakkında faydalı bilgiler edindik, hem de  takipçi annelerimiz ile kahvaltı edip kahve keyfi yaptık.


21 Eylül 2017

MUZİPO KIDS AİLE AKTİVİTE KUTUSU

Muzipo Kids Aile aktivite kutuları 2-6 yaş arası çocuklar için tasarlanan eğitici ve eğlenceli aile aktivite kutuları çocukların ebeveynleri ile iletişimi kuvvetlendirir, öğrenme becerilerini geliştirir, yaratıcılığı artırır,aile ile eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmesini sağlar.
Tüm aktiviteler için gerekli malzemeler ve aktivitelerin açıklamaları kutunun içerisinde yer alır.

20 Eylül 2017

B12 Vitamini Eksikliği Meselesi

Vejeteryan beslenmesem de et tüketmeyi pek sevmem. Bunun sonucunda da demir eksikliği anemisi ve B12 vitamin eksikliği sık sık yaşadığım sorunlar. Sık sık takviye ile eksikliği gidermeye çalışıyorum. 
Araştırmalarım sonucunda; "Doppel Herz aktiv Vitamin B12" kullanmaya başladım. Nedeni de tabletlerinin uzun salınımlı olması sayesinde içindeki tüm B12 vitamini vücut tarafından gün boyu emiliyor olması. Tabletler yavaş salınım teknlojisi ile suda çözülür ve bir süre sonra da vücuttan atılır. Önemli olan vücutta kalma süresinin uzunluğu. Normalde 1-5 saatken, vücutta kalma süresi 10 saate çıkabiliyor.

18 Eylül 2017

Kurşunlu Şelalesi

Ülkemizin görülmeye değer doğal güzelliklerinden biri olan Kurşunlu Şelalesi'ne daha önceki Antalya gelişlerimde de uğramış ve çok beğenmiştim. Bu kez Aysu ve Aslı ile upuzun tatilimizin ilk durağı oldu.


25 Ağustos 2017

Yazlık Günleri 2017

Bir yazın daha sonlarına yaklaşırken çocuklar açısından yazın çoğunu geçirdikleri yazlıktaki günlerinden bahsetmeden olmaz. Önceki senelerde geç yatıp, geç kalkma durumlarını neyse ki bu sene çözdük. Sabah en geç 9 gibi kalkıp, akşam da 22:30'u geçirmeden yatmış oluyorlar...

23 Ağustos 2017

Günübirlik Bulgaristan

Geçtiğimiz hafta sonu arabaya doluştuk ve hep beraber Bulgaristan yolunu tuttuk. Bu kez  rotamız daha önce gitmediğimiz Burgas'ın güneyinde kalan sahil şeridiydi. Erken çıktık çıkmasına ama daha önce bayramda bile denk gelmediğim pasaport kontrolü yoğunluğu vardı. 2 saat süre kontrol sonrası Bulgaristan topraklarındayız.



21 Ağustos 2017

Amsterdam

Aysu ile son durağımız Amsterdam oldu. Uçaktan akşam saatlerinde indik ve hemen havaalanı çıkışındaki otobüs duraklarına yöneldik. Otelimizin olduğu noktaya kadar da çok rahat ulaştık.


2 Ağustos 2017

Venedik

Venedik bizim bu gezi için en heyecanlandığımız rotaydı. Daha önce fotoğraflarda görüp, çizgi filmlerde izlediği gondola binmek ise en büyük hayaliydi.

24 Temmuz 2017

Milano

"3 Ülke, 4 Şehir" gezimizin ikinci durağı Milano'ydu. Günübirlik Paris sonrası Charles de Gaulle havalimanına geldik ve akşam 21:00 uçağı ile Milano Malpensa'ya geçtik. Malpensa'dan şehir merkezine tren veya otobüs ile transferinizi gerçekleştirebilirsiniz. 2 tane otobüs şirketi vardı. Eşim daha gitmeden biletimizi "Terravision" firmasından gidiş dönüş olarak almıştı. Uçaktan inip bavulumuzu alınca otobüs saatimiz de gelmişti. Otobüs, merkez tren istasyonuna kadar getirdi. Tabii biz de booking.com'dan otelimizi o çevrede ayarladık. Otobüsten inince 5 dk mesafedeydi.


19 Temmuz 2017

Aysu'nun 8 Yaş Doğumgünü

Yaz çocuğu olmanın avantajı olduğu kadar dezavantajı da çoktur. Her çocuk gibi okulda arkadaşları ile kutlama yapmak ister ama gününde yapamaz. Tatil ortasında ise doğum günleri, Nisan-Mayıs ayları okulda erken doğum günü kutlama zamanıdır :)

23 Haziran 2017

3 Ülke 4 Şehir

Mayıs'ın son günlerinde Aysu ile anne-kız yine güzel bir gezi rotası yaptık. Benim yine bir Paris sevdam depreştiği için babamız çoklu uçuş ayarladı bize. Biz de böylece 1 gün bile olsa Paris'te güzel vakit geçirdik.

21 Haziran 2017

Safranbolu

Tam 9 yıl önce, daha çoluk çocuk yok, yine aynı arkadaşlarımız ile 2 günlük Safranbolu gezisi yapmıştık. Üzerinden yıllar geçti, bize iki, onlara da iki çocuk eklendi. Çocukların yaşları da birbirine yakın olunca bir araya geldiğimizde çok güzel arkadaşlıklar, oyunlar eh arada da olur olmaz yere anlaşmazlıklar oluyor. Benim kocam da son dakika planları yapmaya bayılınca akşam üzeri telefon açıp bana "Haydi yarın Gökçerlerle Safranbolu'ya gidiyoruz. " demez mi... Haydaaaa benim bunun için günler öncesi hazırlanmam gerek ama nerdeeee... Neyse son dakika planları da güzel oluyor :)



6 Haziran 2017

ToyzzShop.com'da "Arabalar 3" Karakterleri

Biz ailecek pek severiz animasyon filmlerini. Aysu ve Aslı'dan dolayı kızlara yönelik olanları daha çok takip etsek de unisex filmler de ilgimizi çekiyor. "Arabalar" serisi de aslında sevdiğimiz animasyon filmlerinden ve şimdi merakla "Arabalar 3"ü bekliyoruz.


3 Haziran 2017

"Patatesli Fritata" Tarifi ile Tefal Titanyum Serisini Deneyimledik

Geçtiğimiz haftalarda Nora Romi ve Tefal'in davetlisi olarak Mutfak Sanatları Akademisi'nde Şef Arda Türkmen eşliğinde Tefal Titanyum Serisi hakkında bilgiler alıp deneyimleme fırsatımız oldu. Şefimiz Arda Türkmen olunca sosyal medyadaki hayran kitlesinden de epey bir soru yağmuruna da tutulduk.


24 Mayıs 2017

Teninizdeki Benler Masum Mu?

Geçtiğimiz hafta, Euromelanoma ve Eau Thermale Avène’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Euromelanoma Deri Kanserleri Tarama Kampanyası” tanıtım toplantısınıa katıldım. "Tek bir cildiniz var, özen gösterin, güneşin zararlarından koruyun" diyorlar.


23 Mayıs 2017

Gürsüt Fabrika Gezisi

Geçtiğimiz haftalarda Latigül Esra'cığımın ve Gürsüt'ün davetlisi olarak İzmir Tire'deki Gürsüt tesislerini ziyaret ettik. Mart 2017'de taşındıkları bu yeni fabrikaları, 55bin metre kare toplam alandadır. Bunun 19bin metrekare kapalı alanının 11bini sadece üretim için kullanılmaktadır.


22 Mayıs 2017

Tots&More'un 7. Yaşını Kutladık

Geçtiğimiz hafta Tarçınevents Fatma'nın davetiyle Tots&More'un tatlı sahibesi Serpil'in Zekeriyaköy'deki yeni mağazasında bir araya geldik. Hem Tots&More'un 7. yılını, hem de güzel bir sosyal sorumluluğa imza atmasını kutladık.


19 Mayıs 2017

LC Waikiki'de Ürün Güvenliği

“İyi giyinmek herkesin hakkı” diyen LC Waikiki’yi yerinde yani genel merkezlerinde ziyaret edelim istedik. Onlar da bizi davet ettiler çok keyifli bir gün geçirdik. Neler öğrendik sizlere de aktarmak istiyorum...

18 Mayıs 2017

Acıbadem Hastanesi'nden "Anneme Sağlık"

“Annedir yüreği fazla dayanmaz, bir tek annem olsun bana birşey olmaz” Evet annelerimiz baş tacımız ve onların sağlığı her şeyden önemli. Acıbadem Hastaneleri’nin #AnnemeSağlık paketi ise annelerimize verilecek en güzel hediye değil mi. Geçtiğimiz Pazar günü kutladığımız “Anneler Günü” için ilk kutlama Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde oldu. "İpekilee" İpek Dağıstanlı ve Mother&Baby ekibinin davetlisi olarak katıldım bu söyleşiye… Bebeimgeliyor Esra, Pembekurdeleli Nur, bu hastanede doğum yapmış annelerin ve birer takipçilerimizin de katılımı ile çok güzel bir anneler günü etkinliği geçirmiş olduk. Hastanenin Kadın Doğum Hekimleri ve Çocuk Hekimleri'ne merak ettiğimiz soruları sorduk güzel cevaplar aldık.



17 Mayıs 2017

Nesquik Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrek

Kahvaltı hayatımızdaki en önemli öğündür. Benim sevdiğim bir alışkanlıktır kahvaltı etmeden evden çıkamazdım (son dönemlerde biraz bozulmuş olsa da :) Çocuklarda ise kahvaltı alışkanlığının küçük yaşta edinilmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Bazen vakit bulamayıp daha hızlı halletmeye çalıştığımız düşününce böyle zamanlarda da "Nesquik Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrekler" imdadımıza yetişiyor.



12 Mayıs 2017

Anadolu Hayat Emeklilik'ten "Çocuğum İçin Yatırım Sigortası"

Aslında biz niçin çalışıp çabalıyoruz diye düşününce tabii ki çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için değil mi? Hepimiz de bir şekilde çocuklarımız için maddi ya da manevi olsun yatırım yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde katıldığım Anadolu Hayat Emeklilik'in çocuklara yönelik çok güzel bir yatırım sigortası olduğunu öğrendim. Sizinle de paylaşmak istedim. Adı "Çocuğum İçin Yatırım Sigortası"



11 Mayıs 2017

Annenizi Brita Akıllı Sürahi ile tanıştırmaya ne dersiniz?

Ben 2 aya yakın zamandır kullandığım Akıllı Sürahi Brita'yı siz de "Anneler Günü" için annenize hediye etmeye ne dersiniz? Daha önce duymadıysanız biraz bahsedeyim...



5 Mayıs 2017

Aysu'nun 23 Nisan Gösterileri

Her 23 Nisan gösterisi daha bir anlamlı oluyor. Çocuğunuzun o gösteride yer alması, her sene daha çok gösteriye dahil olması anne-baba olarak bizleri çok mutlu ediyor. Bu yıl 2. sınıflar olarak Aysu'lar "Dünya Dansları"nı yaptılar. Bizimki Rus dansı" Kakalin" ile karşımızdaydı. Aylar öncesi çalışmalar, onların heyecanı, kıyafetleri ve bizler karşısında çıkmaları nasıl mutluydular tarif edilemez.

3 Mayıs 2017

Swissôtel The Bosphorus'ta 23 Nisan Brunch

23 Nisan yazıları biraz da benim tembelliğim biraz da çoook dolu dolu aktiviteler olunca bitmaz kolay kolay… Bugün de 23 Nisan gününe güzel bir brunch ile başlamamızı yazıya alıcam. Swissôtel The Bosphorus’un Swiss Cafe’sinde hem çocuklar için hem biz büyükler için hem gözüne hem midesine hitap eden harika bir şölenle başladık.



1 Mayıs 2017

Yeni İçiminolar 23 Nisan’da Kidzmondo’da Çocuklarla Buluştu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerimizden bir diğeri de  Kidzmondo’da İçimino’nun yeni karakterleri ile buluşma oldu. Zaten Kidzmondo’yu çok seven Aysu ve Aslı İçim Süt Fabrikası’nda, İçimino karakterleri ile birlikte kendi sütlerini hazırladı. Lezzetli sütleri hem içtiler, hem de İçimino karakterleri ile eğlenceli bir gün geçirdiler… İçim Süt Fabrikası’nda verilen çıkartmaları yapıştırıp, boyama kitabını içlerinden geldiği şekilde renklendirdiler…

27 Nisan 2017

Migros ile "Çocuklar İçin İyi Yaşam Mağaza Turları"

Dün Aysu ve Aslı ile  Migros’un “İyi Yaşam” çatısı altında topladığı projelerden bir yenisi olan marketlerde çocuklar ile bilinçli alışveriş, etiket okuma, son kullanma tarihi inceleme gibi detayların verildiği çok faydalı bir eğitimdeydik.




26 Nisan 2017

Benetton ile Rengarenk 23 Nisan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her çocuk gibi bizimkilerinki de çok renkli, etkinlikli ve gösterili geçti. Bizim okul gösterilerimiz 22 Nisan Cumartesi günüydü. Ve 23 Nisan'da çocuklara özel bir çok etkinliğe katıldık. Bunlardan biri de Benetton ile Bomontiada'da aktiviteler...

18 Nisan 2017

FloralFest 2017

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen FloralFest 2017 yani çiçek festivalinde çiçeğe doyduk... Birbirinden güzel butikler, etkinlikler, workshoplar, söyleşiler vardı. Biz Aslı ile son gününde katıldık. Haydarpaşa Tren Garı'nın tarihi atmosferi çiçek ile birleşince muhteşem olmuş... Benim gibi fotoğraf tutkunu için nasıl güzel kareler yakalanacak bir yer tahmin edersiniz.


14 Nisan 2017

KARL LAGERFELD VE FABER-CASTELL GURURLA SUNAR: “KARLBOX”

Moda dünyasının efsanevi ismi Karl Lagerfeld, dünyanın en köklü kalem markalarından Faber–Castell için KARLBOX’I tasarladı. Evet evet kalemde de moda mı olur demeyin işte olmuş. Çok da şık olmuş. Geçtiğimiz haftalarda katıldığım lansmanında Karl Lagerfeld tarafından tasarlanan, sade şıklığa odaklanan siyah kutu KARLBOX ile tanıştım. Çizim ve renklendirmeye yönelik 350 adet Faber-Castell sanat ve grafik ürünü bir araya getirmiş. 

10 Nisan 2017

Eskişehir

Eskişehir bizim ailece çok sevdiğimiz yılda 1-2 kez mutlaka gittiğimiz bir şehir. Evlendiğimiz yıl 2005'te gitmiştim ilk ve çok sevmiştim. Daha o zamandan Avrupai bir şehir görüntüsü vardı. Ki yıllar geçtikçe daha da gelişti, daha güzelleşti biz de daha çok sever olduk. İki büyük üniversiteye sahip olması ve öğrenci şehri olması sebebiyle çok dinamik bir şehir. Nüfusun 10da 1'i öğrenciyken Porsuk çayı kenarındaki kafeler boyunca gezdiğimizde eminim 2de 1'i öğrencidir.



29 Mart 2017

ÇOCUKLARINIZI BAHAR ALERJİSİNDEN KORUYUN!

POLENLER ÇOCUKLARIN OKUL BAŞARISINI ETKİLEYEBİLİR

Kış mevsimi boyunca çocuğunuzu hava koşulları ve bulaşıcı hastalıklardan korumak için yoğun bir mesai harcadınız. Ancak ilkbaharın gelişiyle tüm tehlikelerden gözünüz gibi koruduğunuz çocuğunuzun gizli bir düşmanı daha ortaya çıktı: “Bahar Alerjisi.” Gereken tedbirler alınmazsa, çocukların yaşam kalitesini doğrudan etkileyen bahar alejisi, okul başarısında bile negatif rol oynayabiliyor. İşte baharda çocuklarda en sık rastlanan alerjik hastalıklarla başa çıkmak için alınacak önlemler listesi…


27 Mart 2017

Çocuğunuzla Yapabileceğiniz 10 Aktivite

Fiziksel aktivite çocuğunuzun güçlü kemik gelişimine yardımcı olur, sağlıklı bir kilo ve çevrelerindeki dünyayı keşfetmelerini sağlar. Her şeyden önemlisi, çok eğlenceli.

Tüm çocuklar, günde en az bir saat fiziksel olarak aktif olmalıdır. Çocuğunuzu cesaretlendirerek, yapmaktan hoşlandığı aktiviteyi bulması için yardımcı olabilir ve bunu aile yaşantınıza kazandırabilirsiniz. Çoğu çocuk parklarda koşmayı ve oyun alanlarında oynamayı sever.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...