19 Mayıs 2017

LC Waikiki'de Ürün Güvenliği

“İyi giyinmek herkesin hakkı” diyen LC Waikiki’yi yerinde yani genel merkezlerinde ziyaret edelim istedik. Onlar da bizi davet ettiler çok keyifli bir gün geçirdik. Neler öğrendik sizlere de aktarmak istiyorum...

Daha ilk yıllarından beri o meşhur logolu tişörtlerini hep severek alırdım. Şimdi ise kızlarım için veya kendim için olsun mutlaka ziyaret edip ve her defasında bir iki parça alıp çıkarım. Çeşitlilik açısından da alternatifi çok olan bir mağaza. Türkiye’de 77 şehirde 456, yurt dışında 154 şehirde 320 mağazası ile müşterilerine uygun fiyata kaliteli ürünler sunarak ulaşılabilir modanın keyfini yaşatıyor. 


Bu kez konumuz moda-tasarım değil, LCWaikiki'nin ürün güvenliğiydi.

Türkiye’de ürün güvenliği konusunda 2007 yılından bu yana yoğun ve etkin olarak çalışan LC Waikiki, AB standart ve mevzuatlarının tercümelerini yaparak, tasarım, üretim ve paketleme aşamalarında uygulanmalarını sağlıyor ve bu uygulamaları ile sektörde öncü rol üstleniyor.

Yurt dışında da Türkiye adına çalışmalarını devam ettiren LC Waikiki, bu proje ile birlikte Türkiye’de ürün güvenliğine dikkat çeken ilk marka.

Aynı zamanda, “Ekolojik Ürün El Kitabı” yayınlayan ilk Türk markası da olan LC Waikiki, Türkiye, Çin ve Bangladeş olmak üzere üç tam kapasiteli laboratuvarda araştırmalarını sürdürüyor. LC Waikiki, bu laboratuvarlarda günde ortalama 1.500 adet ekolojik test yapıyor.

LC Waikiki tedarikçilerini, “Ekolojik Ürün Tedariki” konusunda ve ürünlerinde insan sağlığına zarar verebilecek kimyasalların kullanılmaması ile ilgili bilinçlendiriyor; uygulamayı yaygınlaştırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Ekolojik ürün politikası ile “İnsan Sağlığına Zarar Vermeyen Ürün Tedarik Süreci” başlatan ve ürünlerindeki “kalite” değerini çocuk grubunda “güvenlik” temasıyla zenginleştiren LC Waikiki, bu alanda da kordon, büzgü ipi ve aksesuarlardan kaynaklanan kazalar sonucu doğabilecek her türlü riskin en aza indirilmesi için çalışıyor.

LC Waikiki özellikle çocuk koleksiyonlarında ürün güvenliği için;

*1 yaşa kadar olan ürünlerde, kopmaya dayanıklı materyaller tercih ediliyor,
*0-12ay bebek ürünlerinde yapıştırma boncuk kullanılmıyor,
*Doğal elyaf kullanımına da özen gösteriliyor,
*Ürünlerde uzun tüylü kumaşlar, yapıştırma boncuk gibi yutulma riski olan malzemelere yer verilmiyor,
*14 yaşına kadar olan tüm çocuk ürünlerini “Çocuk Ürünleri Güvenliği” ve “Çocuk Ürünlerinde Mekanik Güvenlik” standartlarına uygun olarak tasarlayıp, üretiyor.

Şimdi de LC Waikiki’den yeni doğan bebekler için "Organik Pamuklu Koleksiyon" var. Annelerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni doğan bebek koleksiyonunda organik pamuktan üretilen kapsül bir koleksiyon da hazırlamış. Yeni doğan ürün grubunda annelerin hassasiyeti göz önünde bulundurularak, organik pamuktan hem kız hem erkek bebekler için oluşturduğu bu koleksiyon üç ayrı bölümden oluşuyormuş.


*Hem kız hem de erkek bebekler için tamamı natürel renkler ve organik pamuk ipliğinin doğal renginden ilham alınarak hazırlanan uniseks grubunda, çıtçıtlı body, zıbın, patikli tulum, şapka ve ayıcık figürlüleri ile süslenen tasarımlar yer alıyor.

*Tamamen, yenidoğan kız bebeklere özel hazırlanan ikinci grup ise, soft pembelerin hakim olduğu ve yeni doğan bir bebeğin tüm ihtiyaçlarına yönelik tasarımlardan oluşan, tavşan figürlü çıtçıtlı body, ikili alt - üst takım, triko - hırka gibi ürünlerden oluşuyor.

*Yenidoğan erkek bebek koleksiyonu ise, soft mavi ve ekru tonların yer aldığı köpek baskılı tasarımlardan oluşuyor.

Son iki yılda aldığınız ürünü hiç bir prosedür olmadan iade almaları da müşteri memnuniyetine ne kadar önem verdiklerini gösteriyor.
Bu arada hedefleri de önümüzdeki yıllarda Avrupa'nın en iyi 3 markasından biri olmak :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...