23 Haziran 2017

3 Ülke 4 Şehir

Mayıs'ın son günlerinde Aysu ile anne-kız yine güzel bir gezi rotası yaptık. Benim yine bir Paris sevdam depreştiği için babamız çoklu uçuş ayarladı bize. Biz de böylece 1 gün bile olsa Paris'te güzel vakit geçirdik.


Nasıl 3 ülke ve 4 şehir yaptık peki? Gezimiz Paris'ten Milano'ya şeklinde devam etti. Milano'da 3 gece kaldık ama günü birlik de Venedik'e gittik hızlı tren ile. Son durağımız ise Amsterdam oldu. Orada da 1 gece kalıp bütün gün de şehrin tadını çıkartıp gezimizi tamamladık. Hepsini ayrıntılarıyla yazacağım ama bu postumda eennn sevdiğim şehir Paris...


Sabah 6:15 uçağı ile Paris yolculuğumuz başladı. Benim son durağım Milano olacağı için büyük bavulumu Milano'ya gönderttim bende sadece bir sırt çantası ile kaldım. Eğer devam edeceğiniz uçak aynı firma ise genelde bu şekilde bagajınızı son duraktan alabiliyorsunuz. iki uçuş farklı firma ise sorunlar yaşanabiliyormuş diye duydum.


Yerel saati ile 9:30'da Paris'teydim. Ama ben böyle bir pasaport kontrolü sırası görmemiştim daha önce. AB vatandaşları geçişinden geçmeme rağmen epey bir vakit aldı. Tren istasyonuna geldiğimde de bilet alma sırası vardı bu kez :( Biletimiz aldık, trenimize bindik. Daha önceki Paris yazımda Charles de Gaulle havalimanından Paris merkeze ulaşımdan ayrıntılı bahsetmiştim inceleyebilirsiniz.


Aysu ve benim için bu kez Paris'e geliş amacımız; Paris havası almak, fotoğraf çekilmek, Champs Elysees'de mağzaları gezip, kafelerde dinlenmek... Tam da istediğimiz gibi de oldu :)


Saat 11:30'da biz artık Eiffel Kulesi karşısındaydık. Ben her gelişimde olduğu gibi Trocadero Meydanı'ndan bir Eiffel'e bakmayı tercih ettim. Sonrasında bol bol fotoğraf çekilecektik. Sırt çantama sığdığı kadar aldığım kıyafetler ile Aysu'yu farklı farklı fotoğraflarını çektim. Sonra da Eiffel'e karşı çimlere uzandık, Aysu parendalar attı :)



Bir de Eiffel'e gelmişke buradaki atlı karıncaya binmeden yola devam edilir mi? Tabii ki sadece bir kere değil :)


Sonraki durağımız Arc De Triomphe'ydi. 


Buradan da Champs Elysees boyunca yürüdük. Sonra da bir kafede mola verdik. Eee Creme de Brule yemek burası için güzel bir tercih oldu...

En sevdiğim köprü olan "Pont Alexanre III"e geldik yürüye yürüye...



Metroya binip bir de Concord meydanından Tulieries Garden'a geçtik. Yine uzattık ayakları orada olmanın keyfini yaşadık...


Kısa bir Paris turu sonrası artık havalimanına doğru hareket etme zamanıydı... 
ve Milano bekle bizi diyoruz....





2 yorum:

  1. Benim oglum 2 yasinda 7 ülke gezdi. Temmuzda nasipsa Macaristan ve Fransa ya gidicez bizde.
    Cocuklarin erken yasta gezip görmesi cok güzel bence. Gezmelerinizin devamini diliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz eşimle gemeyi çok seviyoruz, bunu kızlarımıza da aşılıyoruz şimdi :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...