29 Eylül 2017

Doğal, Eğlenceli ve Güvenli Bir Diş Fırçalama

Her sabah-akşam,çikolata-şeker yedikten sonra bizim evde, "Kızar dişler fırçalandı mı?" sözleri uçuşur... Evet diş fırçalamayı hatırlatmak, hatta 8 yaşa kadar diş fırçalamalarına müdahele etmemiz şart. Oyun oynamak onların ilk görevi olduğu için unutmaları çok normal :)


28 Eylül 2017

Okul Alışverişi

Bu sene Aysu da Aslı da ilk okullu oldular. Bir tane 1. sınıf bir tane de 3. sınıf  iki çocuğum ile bu yıl çok eğlenceli olacak gibi duruyor. Aysu'da yanmış olan devreler daha yeni yerine gelmişken hoop bir tane daha 1. sınıf. Üstelik sistem tamamen değişmiş. Düz yazıya geçilip, harf öğrenme sırası değişmiş. Aysu için de sil baştan, şimdilik alfabeyi düz yazı ile yazmayı öğreniyorlar :)


27 Eylül 2017

Trukid ile Keyifli Banyolar

Okulların açılması ile çoğu evdeki gibi pazar akşamları bizde de banyo saatleri pek eğlenceli geçiyor. Biri hemen banyoya gireyim der, biri oyuncakları bırakıp da giremez bir türlü. İki kardeş de olsa birbirinden çok çok farklılar. 

Büyümüş de olsalar onların cildi, gözü hala çok hassas. Trukid ürünlerini de parabensiz, silikonsuz, renklendiricisiz, sentetik parfümsüz, yapay koruyucusuz, sodyum laureth sülfatsız olduğu için gönül rahatlığı ile kullanıyorum.


26 Eylül 2017

Kahve Dünyası'nda Kahve, Çikolata ve Çokoliko

Tam da bir hafta önce "Kahve Dünyası"nda kahve ve çikolataya doymuştum. Mother &Baby dergisinin organizasyonu, Özge Davaslı'nın davetiyle Veliefendi Kahve Dünyası Fabrika'da canım İpek'in moderatörlüğünde hem Diyetisyen Tolga Doğa'dan çocuk beslenmesi hakkında faydalı bilgiler edindik, hem de  takipçi annelerimiz ile kahvaltı edip kahve keyfi yaptık.


21 Eylül 2017

MUZİPO KIDS AİLE AKTİVİTE KUTUSU

Muzipo Kids Aile aktivite kutuları 2-6 yaş arası çocuklar için tasarlanan eğitici ve eğlenceli aile aktivite kutuları çocukların ebeveynleri ile iletişimi kuvvetlendirir, öğrenme becerilerini geliştirir, yaratıcılığı artırır,aile ile eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmesini sağlar.
Tüm aktiviteler için gerekli malzemeler ve aktivitelerin açıklamaları kutunun içerisinde yer alır.

20 Eylül 2017

B12 Vitamini Eksikliği Meselesi

Vejeteryan beslenmesem de et tüketmeyi pek sevmem. Bunun sonucunda da demir eksikliği anemisi ve B12 vitamin eksikliği sık sık yaşadığım sorunlar. Sık sık takviye ile eksikliği gidermeye çalışıyorum. 
Araştırmalarım sonucunda; "Doppel Herz aktiv Vitamin B12" kullanmaya başladım. Nedeni de tabletlerinin uzun salınımlı olması sayesinde içindeki tüm B12 vitamini vücut tarafından gün boyu emiliyor olması. Tabletler yavaş salınım teknlojisi ile suda çözülür ve bir süre sonra da vücuttan atılır. Önemli olan vücutta kalma süresinin uzunluğu. Normalde 1-5 saatken, vücutta kalma süresi 10 saate çıkabiliyor.

18 Eylül 2017

Kurşunlu Şelalesi

Ülkemizin görülmeye değer doğal güzelliklerinden biri olan Kurşunlu Şelalesi'ne daha önceki Antalya gelişlerimde de uğramış ve çok beğenmiştim. Bu kez Aysu ve Aslı ile upuzun tatilimizin ilk durağı oldu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...