31 Aralık 2016

Güle Güle 2016

İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2017 "gelen gideni aratır" sözünü söyletmeden güzel bir yıl olması en büyük dileğimiz. Ülke olarak kötü günler yaşasak da umarım 2017'de her şey çok güzel olacak.

2016ya baktığımızda ise güzellikleri hatırlayalım...

Yılın ilk yarısında güzel geziler yaptık. Aysu ile Şubat ayında Londra gezimiz oldu.


30 Aralık 2016

Aslı 5 Yaşında "Muzipo Kids Bakırköy"

Benim mini minnak Aslı'cım ne ara büyüdü de 5 yaşını bitirdi demekten kendimi alamıyorum. Bildiğin 2 kilogramlık deri kemik iken (tamam şimdi de tombik bi kız diil) büyüdü işte.

23 Aralık 2016

Jhan Jhan Kids Ayakkabıları ile Tanıştırayım

Sizi şirin mi şirin olduğu kadar ayak sağlığı açısından da kesinlikle önereceğim Jhan Jhan Kids ayakkabıları ile tanıştırmak istiyorum. Kurucusi Çiğdem hanım 1981 yılından bu yana deri sektöründe yer alan aile şirketinde görev almış, 2002 yılında iş hayatına, deri çanta ve aksesuar üretimi üzerine kurduğu şirketi ile devam etmiş. Jhan Jhan Kids'in doğuşu ise çok ilginç bir hikaye ile olmuş. İşte hikaye;

19 Aralık 2016

NG Afyon Wellness Convention

Sadece anne başımıza gezmeyeceğiz ya bu kez çocukları ve eşleri alıp rotamızı Afyon'a çevirdik. İpek, Esra, Burcu ve Sinem ile ailecek Afyon'un termal sularında şifa bulmaya gittik. Önceden hepimize uygun bir tarih olarak Aralık ayının ilk haftasını ayarladık ve cuma gününden yola çıktık. İki gece iki gün çok güzel vakit geçirdik ama gitmeden kızlar bizden daha çok heyecan yaptı diyebilirim. Çünkü kış vakti, kaydıraklı havuzlardan kayacak, yüzecek doyasıya eğleneceklerdi :)

15 Aralık 2016

Beki İkala Erikli'den "Yeni Çağın Çocukları"

Geçen hafta Beki İkala Erikli ile çok güzel bir sohbet gerçekleştirmiş ve ben bu akşam üstü  saatlerinde bunu yazıya döktüm sizler için. Sadece Burcu Çalışkan arkadaşımızdan fotoğrafları da alacak, yükleyip sabah yayınlayacaktım. Ama akşam çok kötü bir haber ile yıkıldım. Beki, bizim de röportaj için gittiğimiz "Meleklerle Yaşamak" merkezinin kapısında bir saldırgan tarafından 3 kurşun ile öldürülmüş. "Nasıl, Nasıl, Nasıl?" diye sorduk birbirimize. 


İBS Anne-Bebek-Çocuk Fuarı'na Son 1 Gün

Aralık ayının heyecan verici, çok sevilen İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı için son 1 gün kaldı. 
Heyecanla yarını bekliyorum. Yarın ilk günde fuarı gezmek, arkadaşlarımı ziyaret etmek için oradayım. 

Food.Nook ile Harika Bir Brunch

Geçtiğimiz ay doğum günümün ertesi sabahı, Pazar brunchı için çocuklarla ve sevdiğim 5_Moms (İpek, Esra, Burcu, Sinem) ile KidsNook'un şirin kafesi "Food Nook'taydık... Yeşim Salkım'ın tatlı kızı Gizem Salkım ve arkadaşı Eda'nın marifetli ellerinden birbirinden güzel lezzetler ile güne başlayınca günümüz de haliyle güzel devam etti.

14 Aralık 2016

COOK ile MSA'daydık-Pesto Soslu Fettuccine

Streç film, hayatımıza girdiğinden itibaren ambalajlama ve saklama konusunda neredeyse sağ kolumuz haline geldi. Mutfakta yemek yaparken, taşınırken, koli hazırlarken neredeyse hayatımızın her noktasında kullanıyoruz. Ancak mutfaklarımızda streç kullanırken yapışkan olduğundan ötürü biraz zorlanıldığımız da kesin. İşte bu sıkıntıyı yaşayanlara Cook markası, tamamen Türkiye’de geliştirilen ve patenti onaylanan tasarım ürünü “COOK Bas&Kes  tezgahüstü Streç kesici “yi piyasaya sundu. Biz de hem bu ürünü deneyimlemek, hem de MSA’da İtalyan Mutfağından güzel tarifler hazırlamak için bir araya geldik.
Bugün bu tariflerden “Pesto Soslu Fettuccine”nin tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle.


13 Aralık 2016

El-Ayak-Ağız Sendromu

Önceki hafta nöbetçiydim ve fark ettim ki bu "el-ayak-ağız sendromu" denilen hastalık mevsim dinlemeyip kış aylarında da sık sık görülmeye başlanmış. Ben de ilk kızlarımla tanışmıştım hastalıkla. Aysu 3 yaşında, Aslı da 7 aylıkken geçirdiler. Gittiğimiz aqua parkı olan bir havuz dönüşü Aysu'da başlaya ateşlenmeler sonra Aslı'da da başlamıştı. Aysu hafif atlatıp Aslı'da devam etmesi diş çıkarma döneminde olduğu için dişe yorduk hep. Sonrasında vücudunda döküntüler başladı Aysu'nun. Bunları da inanın sivrisinek ya da böcek sokmaları zannettik. Avuç içi ayak tabanında olması bile bizi şüpheye düşürmemişti. Çünkü Aysu'nun ateşi geçmiş, Aslı da diş çıkartıyor diyorduk. 40 derece ateşleri bile gördüğümüzü hatırlıyorum.  

1 Aralık 2016

Kopenhag

Bu soğuk havalarda yazın ilk günlerinde unutulan bir gezi yazısı ile ısınalım mı? Ne çok geçti Aysu ile Malmö-Kopenhag gezisi üzerinden. Malmö ile ilgili yazıları buradan okuyabilirsiniz. Gelelim Kopenhag'ta neler yaptık, nereleri gezdik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...