18 Mart 2016

İzmir Doğal Yaşam Parkı

Aslı hala İzmir'de, eğlence tam gaz devam. Tabii biz özledik diye sormuyoruz eminim özlemiştir, çünkü biz de onu çok özledik. Ama şimdi böyle olması gerekiyor.







Daha önce "Aslı İzmir'de" yazımda bahsetmiştim ilk hafta sonu "İzmir Doğal Yaşam Parkı"na gittiler diye. Biraz ayrıntılı yazmak istedim bu yazımda.



Aslı ilk gideceklerini duyduğunda gitmek istememiş, "ben sadece parka gidip salıncakta sallanmak istiyorum" diye diretmiş. Çünkü Aslı hayvanlara karşı biraz korkak davranıyor. Aysu öyle değil, ama Aslı'mız biraz tuhaf. Yani yetiştirmekle alakası olsa ikisi de aynı olurdu. Aysu kedi köpekleri çok sevip, yanında sahipli olanları hep gider sever, okşar. Ama Aslı ile kedi-köpek arası mesafe en az 2 metre olmalı. Hal böyle olunca evet ürkmüş ama gidip geldikten sonra çok severek anlattı bizlere...



Park hakkında bilgilere gelince, misyonlarını şu şekilde tarif ediyor;
"Kentsel gelişim süreci içerisinde, toplumun doğaya olan özlemini gidermek,  doğal ve korunaklı ortamlar yaratmak, çevre bilincine ve tehlike altında olan ekolojik değerlere vurgu yaparak, İzmir halkının doğa ve hayvan sevgisini arttırmak,  yaşanabilir bir kent ortamı yaratılmasına katkıda bulunmak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nın misyonunu oluşturur." 





İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 11 Ocak 2010 tarihinde oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda İzmir Doğal Yaşam Parkı Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’ne (EAZA)  adaylık başvurusunda bulunmuş geçirdiği inceleme denetlemelerden sonra 3 Nisan 2011 tarihinde EAZA'ya tam üye olmuştur.



İzmir Doğal Yaşam Parkı 365 gün, haftanın 7 günü ziyarete açıktır. Özel günler, bayramlar ve resmi tatillerde de ziyaret edilebiliyor. Açılış her gün 09:00 olup; kapanış gün uzunluğu ile ilişkilidir. Sitesinden bulunduğunuz döneme göre kapanış saatini öğrenebilirsiniz. Giriş ücreti ise gerçekten çok uygun. Öğrenci 1,25 TL, tam giriş 3,50 TL'dir. 





Hayvanların kendileri için özel olarak doğal ortamlarındakine benzer hazırlanan barınaklarda özgürce yaşadığı, binlerce ağaç ve bitki çeşitliliği olan bir alan. 



Bu arada yıllarca Fuar Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan ve 2007'de hayatını kaybeden "Pak Bahadır" için oluşturulan anıt mezar da Asya filleri barınağının karşısında görülebilir.



Ve gün sonunda Aslı'dan doğal yaşam park resmi :) Zürafa ve leylek :)


Tabii her çocuk salıncak sever nokta :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...