11 Haziran 2016

Go Meso'da Moğol Barbeküsü Atölye Çalışması

Geçtiğimiz hafta çok da hoşuma giden bir atölye çalışmasındaydım. Go Meso'nun İstinye'deki adresine Moğol mutfağının inceliklerini ve püf noktalarını, Moğol Barbeküsü'nün tarihini, dünya mutfağındaki önemini, Go Meso adının nereden geldiğini öğrendik.



Orta Asya'nın et ve süt kültürü, Çin'in ve Mezopotamya'nın tahıl ve pirinçleri, Akdeniz'in sebze ve meyveleri, Güney Asya ve Hindistan'ın baharatları, Batı ve Doğu mutfağının buluşma noktası olan Mezopotamya'da birleşir ve tarihteki ilk yemek reçeteleri burada yazılır.. Moğol ve Türk göçleri ile farklı pişirme kültürlerinin de buluşması yine bu topraklarda gerçekleşmiştir. Perslerin tandırı, Çinlilerin wok tavası, Sümer/Hititlerin taş fırını, Moğolların barbeküsü ve Orta Asya Türklerinin kömürlü ızgarası da Mezopotamya'da bir araya gelerek, günümüz mutfak kültürünün temelini oluşturmuş...



Mezopotamya'nın ilk yazılı tarihini başlatan tabletlerde Hitit mutfağına ilişkin ilk yemek tariflerinin bulunmasından ve bu topraklarda yaşanan göçlerin etkisiyle oluşan mutfak kültürünün zenginliğinden esinlenerek, Go Meso mottosu ise "Lezzetin Doğuşuna Yolculuk" oldu...



d.ream executive şefi Ali Ronay tarafından verilen atölye çalışmasında, lezzetleri keşfettik, kendi damak zevkimize uygun etleri (Ben balık ve karides tercih ettim tabii ki protein olarak) pişirme tekniklerinin yanı sıra, uygun sos ve baharatlarının kullanımını da uygulamalı olarak öğrenme fırsatı yakaladık. Sınırsız barbekünün tadını çıkarttık..

Barbekü sonrası da tabii ki tatlımızı da yiyerek çok keyifli bir şekilde ayrıldık... 



Atölye çalışmaları devam edecek
Japonya'nın Yakitori ızgarasından, Hindistan'ın Tandoori fırınına uzanan tarifleri, aslına uygun reçetelerle sunan Go Meso, atölye çalışmalarını sürdürecek. Barbekü ve Hint yemekleri atölye çalışmaları ile katılımcılar, birbirinden lezzetli yolculuklara çıkacak. Go Meso ile ilgili daha detaylı bilgiye http://www.gomeso.com.tr/ adresinden ulaşılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...