16 Şubat 2016

Nesquik Studios

Öncelikle Nesquik ile aramız nasıl benim için öneminden bahsetmek isterim. Ben süt içemem, Aysu'ya hamileliğimde süt içmem gerektiğinin farkında olduğum için yağsız süte, çilekli veya kakaolu Nesquik katıp o şekilde her gün tüketebiliyordum. Aslı'ya hamileliğimde de bu şekilde yaptım. Aslı ise 18 aylık olduğu halde hala inek sütü içmiyordu. Ben de Nesquik ile bir deneme yaptım. İlk gece 330 ml biberona  1 tatlı kaşığı Nesquik ekledim önce garipsedi ama içti. 2. akşam 1 çay kaşığı ekledim yine içti. 3. akşam sadece yarım çay kaşığı kattığım halde içti. Yani ben 3 akşam Nesquik kullanarak sütü sevdirdim. Bir daha da Nesqukle vermeme gerek kalmadı. 

blogger anneler

Şimdi kızlar sade süt sevdikleri halde ara ara değişiklik olsun diye evde Nesquik oldukça 1-2 çay kaşığı katıp o şekilde sütü içiyorlar. Aslında onların ilgisini çeken bir kaşık toz katıp süt nasıl renkleniyor. Yani kendileri tozu katıp karıştırmayı çok seviyorlar...

Nesquik® Opti-Start’ın besleyici içeriğinde, B,C ve D vitamini, çinko, demir gibi sütte bulunmayan vitamin ve mineraller bulunuyor. Bu özellikleriyle sütün faydalarını destekleyen Nesquik Opti-Start, çocukların yeterli, dengeli beslenme ve mutlu gelişimine katkıda bulunuyor.

blogger anneler

Çocukların dengeli beslenmesini ve yaratıcılıklarını destekleyen Nesquik’in Türkiye Facebook sayfası, çocuklar ve biz anneler yönelik olarak yaratıcı ve eğlenceli bir dijital platform olan "Nesquik Studios"a dönüştürüldü.. Geçtiğimiz hafta da bu platformun tanıtımı için Ortaköy Pique Family Club'da hem bilgilendirici, hem de eğlenceli bir aktivite ile anneler bir araya geldik.

blogger anneler  

Nesquik Pazarlama Müdürü Lidya Yazmaciyan; Nestlé Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam Müdürü Diyetisyen Ceren Batmaz Sarı; Pedagog Tansu Oskay; Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar; cemiyet hayatının ünlü annelerinden Ayşe Kucuroğlu katıldı. Etkinlikte Anne-Çocuk Yazarı Derya Özel ise, çocuklarımızla birlikte yapabileceği eğlenceli ve yaratıcı faaliyetlere örnek bir Nesquik Studios workshop’u gerçekleştirdi.

workshop  

İlk söz alan, Nesquik Pazarlama Müdürü Lidya Yazmaciyan’ın verdiği bilgiye göre Nesquik Studios Facebook sayfasında, eğlenceli ve eğitici içeriklerle çocukların öğrenme merakı ve hayal gücünü geliştiren oyun ve etkinlikler kurgulanıyor. Üstelik annelerin çocuklarıyla birlikte yapacakları yaratıcı aktivitelerle çeşitli ödüller kazanabilecekleri yarışmalar da düzenleneceğinden bahsetti.

Nestlé Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam Müdürü Diyetisyen Ceren Batmaz Sarı ise, sağlıklı beslenmenin çocukların sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel ve ruhsal gelişimleri için de çok önemli olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Kalsiyum, demir, çinko, fosfor, D vitamini gibi vitamin ve minerallerin gerekli miktarlarda alınması, çocuklarımızın büyümesi, gelişmesi ve bilişsel fonksiyonları için büyük önem taşıyor.

Sonra sözü instagramdan da severek takip ettiğim diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar aldı. Sağlıklı beslenmenin çocukların gelişimine katkısı ile ilgili bilgiler verdi. "Eğlenceli tabaklar ve renkli yiyecekler dengeli beslenmeye yardımcı oluyor" dedi. Günde en az bir kez aile beraber oturmalı yemek masasına, çocuğun tabağında 7 renk, 6 çeşit besin olmasına dikkat edilmeli, böylece çocuğun da görselinin gelişmesine katkı sağlamış oluruz. Çocukla beraber mutfağa girmek, çocuğun Fen bilimlerine ilgisini artırıyormuş. Bu arada babalar da ara ara çocuklarıyla mutfağa girmesi gerektiğinden de bahsetti. Çocukların sağlıklı beslenme ve porsiyon bilinci edinmesi için, beraber market alışverişi yapma, beraber yemek ve masa hazırlama gibi aktivitelerle beraber zaman geçirmenin de önemli olduğunu söyledi.

Söz Pedagog Tansu Oskay'a geldiğinde ise, eğer çocuklar bir oyunu tekrar tekrar oynamak istiyorsa bilin ki anne veya babayı o oyunda hissetmemiş olabilirler diye belirtti. 

Ayşe Kucuroğlu, çocuklarla oyun oynamaktan çok hoşlanmadığını ama onların oyunu, market alışverişi yapmak, evde bir yemek hazırlamak olabileceğinden bahsetti.

Ve artık sıra biz annelerdeydi. Yazar Derya Özel ise, çocuklarla nasıl eğlenceli aktiviteler yapabiliriz anlattı. Yaptığımız aktiviteler gibi birçok aktiviteyi ise Facebook Nesquik Studios sayfasından takip edebiliriz.
Seçenekleri değerlendirerek, çocuklarımızla birlikte kaliteli vakit geçirme şansına sahip olacağız. Bu sayede çocuklarının yaratıcı yönlerinin ve hayal güçlerinin beslenmesine de katkıda bulunabileceğiz.

Peki Nesquik geleceği nasıl besler? Besleyici bir bardak sütü, vitamin ve minerallerle daha da faydalı hale getirerek, çocukların geleceğini besliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...