4 Şubat 2016

İlk Süt Dişimiz Düştü

Aysu'nun ilk süt dişi 7. ayında çıkmıştı.. İlk dişte değil ama sonraki dişlerde epey ateşli, salyalı, huzursuz günler geçirmiştik. İşte sen bu dişleri bekle çıksın, sonra da dökülsün e mi? Geçtiğimiz senelerde "dişim düşmesin" diye ağlarken, bu sene baktı ki sınıfında herkesin dişi dökülmüş  bu kez "anne benim de artık dişim düşsün" şeklinde fikri değişmiş oldu... Epeydir de bekliyorduk bu günü... 2-3 hafta önce ilk kez dişlerini fırçalarken fark ettik ki sallanmaya başladı. Önemli gün de 1 Şubat 2016 tarihe geçsin. Alt sağ kesici dişimiz düştü :)

çocuk
Bu arada ilk dişlerde diş buğdayı yapılır ya (Aslı'da yapmıştım yazısı burada)... Sordum soruşturdum dökülen diş için instagramdan gelen yorumlardan öğrendim ki o dişi yastık altına koyuyormuşuz. Diş perisi de dişi alıp yerine hediye getiriyormuş... Tabi ben ona anlattım biz diş perisi olucaz hediye vericez diye. Sabah uyandı ama anne hediyem nerde dedi..  "Aysu diş perisi uyuya kalmış" dedim :)

çocuk

Bu arada ben de stres yapmıştım niye dişler dökülmüyor diye. O zamanlar araştırdığımda edindiğim bilgilere göre; çocuklar 7 yaşına gelince süt dişleri, önce alt ön kesici dişleri sonra üstler derken köpek ve azı dişleri sırasıyla dökülür. Ardından kalıcı dediğimiz dişler çıkar. Kalıcı dişler; sağlam, köklü ve ömür boyu bizimle beraber yaşayan dişlerdir. Süt dişlerinin çıkması nasıl ortalama zamandan önce veya sonra olabiliyorsa, dökülmeler de 5-6 yaşında da başlayabilir, 9 yaşına kadar da sarkabilir...
 Ya bu arada dişsiz hallerimiz aynı dimi :)

süt dişi



2 yorum:

  1. BİR DİŞİNİZ YOKKEN BİLE ÇOK GÜZELSİNİZ ANA KIZ :))

    DARISI BİZİM BAŞIMIZA BAKALIM ALEV..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AdanınAnnesi; canım en kısa zamanda sizin de düşer o halde. Bekliyorsanız siz de... Teşekkür ederiz...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...