22 Şubat 2016

Femilift Teknolojisi

Geçtiğimiz hafta arkadaşım Gül Sural’ın davetiyle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Murat Emanetoğlu’nun muayenehanesinde blogger anneler ile bir araya geldik. Konumuz “genital estetik” ve “idrar kaçırma” gibi problemlerde kullanılan  son teknoloji olan “FEMİLİFT”i tanımaktı.

blogger anneler
Hamilelik, doğum, menopoz ve hormonal kaynaklı sorunlar, kadınları etkileyen ve beraberinde genital yapıda deformasyonlar oluşturabilen etkiler yaratabilir.  Her 3 kadından birinde mevcut olmasına rağmen toplumsal tabular sebebiyle çok fazla dile getirilemeyen bu problemler maalesef hayatı direkt etkilemektedir.

blogger anneler
Femilift; idrar kaçırma, genital bölgedeki deformasyonları ve tekrarlayan vajinal enfeksiyoları, jinekolojik muayene gibi acısız ve hızlı bir yöntemle tedavi eden bir lazer teknolojisidir. Doğum sonrası süreçte, vajinal bölgedeki bozulan doku, pelvik taban direncini zayıflatabilir.

blogger anneler

Son teknoloji bir sistem olarak Femilift; vajinal dokuyu güçlendirip form kazandırarak tamamen iyileşme sağlar.


Özellikle yeni annelerde bu problem varsa doğumdan 6 hafta sonrasında uygulanabiliyor olması avantaj. Yani emzirmeyi etkilemiyor. 


Uygulama için yaş sınırı olmamakla beraber, ön muayene yapılıyor ve eğer sorun Femilift teknolojisiyle giderilebilecek bir durumsa uygulanıyor. Bazı durumlarda cerrahi işlemler gerektirebiliyor bu kez cerrahiye yönlendirme yapılıyor. 

Vajinal kuruluk, tekrarlayan enfeksiyonlar ve  idrar kaçırma, kadınların hem cinsel hem de sosyal hayatlarını sıkıntıya sokmaktadır.


Femilift yöntemi ile yapılan genital estetik uygulamalar, sosyal hayatın kalitesini arttırmasının yanı sıra cinsel hayatı da sağlıklı hale getirir.


Doktorumuz bize kullanım alanlarından bahsederken, en dikkatimi çeken ise HPV virüsünün sebep olduğu genital siğillerde de etkili olması ve ayrıca bu virüsün sebep olduğu rahim ağzı kanserinin belirli aşamalarında yine “FemiLift” teknolojisiyle tedavi edilebiliyor olması.

blogger anneler

Cinsel yolla, en sık geçen hastalıklardan birisi de genital bölge siğilleridir. Genital bölgede dağınık olarak bulunurlar. Küçük, cilt renginde, karnıbahar şeklinde görülürler. 1 mm den başlayıp çok daha büyük ve çeşitli kümeler şeklinde olabilirler. Genital  bölge siğillerinin hem ilaçla hem de cerrahi olarak tedavisi vardır. Ancak bu hastalık, HPV (Human Papilloma Virus) ile oluştuğu için bilindiği gibi rahim ağzı kanserine yol açabilir ve bu konuda dikkatli olunması gereklidir.

Tamamen önlemese bile, HPV nin en tehlikeli tiplerine karşı üretilmiş aşıyı yaptırın. Aşının, ilk cinsel ilişkiye başlamadan önceki yaşlarda yapılmasıyla, en yüksek derecede koruma yaptığını unutmayın.

Ayrıca HPV daha önceden alınmış olsa bile özellikle ikili aşının rahim ağzındaki ortaya çıkmış hücre değişikliğinde ilerlemeyi-tekrarlamayı azalttığı ve dörtlü aşının da siğillerde de nüksleri azalttığı klinik çalışmalarla gösterildi.

Sonuçta 9-50 yaş arası HPV virüsü almış ya da almamış tüm bayanların aşı olması önerilmekte…

blogger anneler


2 yorum:

  1. Kadınlar için çok önemli bir konu, yoğun bilgi içeren bir gün geçirmişsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım notlarım faydalı olmuştur sizler için de

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...