22 Mart 2017

QATAR; OrtaDoğu'nun Parlayan Yıldızı

Geçtiğimiz hafta Gezimanya ekibinin davetiyle Katar Turizm Ofisi ve Qatar Airways iş birliği ile Orta Doğu'nun parlayan yıldızı Katar ile ilgili bilgiler edindim. Titanic City otelde akşam yemeğinde Ortadoğu Mutfağı'nı deneyimlerken bir yandan da Katar'a daha önce gitmiş blogger arkadaşlarımdan deneyimlerini dinledim, sonrasında da interaktif bir sohbet eşliğinde Katar'ın Türkiye'de tanıtımı nasıl daha verimli olabilir, avantaj ve dezavantajlarını konuştuk.

Katar

Öncelikle şunu anladım ki Katar kesinlikle yarım ya da bir günlük stopover destinasyonu değildir. En az 3-4 günümüzü ayırıp oranın tadını çıkartmak gerekir. 

Anlatılanlardan en ilgimi çeken kesinlikle Banana Island oldu. Maldivler'i artamayacak kumsallara sahip olup Türkiye'ye de sadece 4 saat uçak mesafesinde büyük avantaj. En az bir gece geçirilmesi öneriliyor.

Banana island

Diğer bir mutlaka kalınması gereken yer ise Çöl. Çölde safari sonrası bedevi çadırlarda kalmayı mutlaka öneriyorlar. Dubai'den farklı olarak ise çöl ve muhteşem deniz bir arada. Ama tabii ki kızgın çöl kumlarından serin denizlere atlayamıyorsunuz neden çünkü deniz de çok sıcak :) Ama ben kesinlikle bu fikri çok sevdim. 

Başken Doha'da da çok güzel vakit geçirilecek noktalardan da bahsettiler, yani merkeze de en az 2 gün ayırmak gerekir.

Doha Corniche; Doha Körfezi'ni çevreleyen kordonda 7 km.lik bir gezinti yeridir. Başkentin kalbinde yeşil, araçsız bir yaya alanı.

Katar

Souq Waqif; Kalabalık sokakları ziyaretçilere geleneksel ticaretin, mimarinin ve kültürün otantik bir deneyim yaşatır. Küçük dükkanlardan oluşan labirent, baharatlar ve mevsimlik lezzetlerden parfümlere, mücevherlere, giysilere, el işlerine ve ucuz hatıra eşyalarına kadart Orta Doğu'ya özgü baş döndürücü bir çeşitlilik sunuyor. İzmir'in Kemeraltı benzetmesi yapıldı.

İslem Eserleri Müzesi; İslam dünyası sanatının en iyi örnekleri ve eserlerinin muhteşem ve yaratıcı bir şekilde sergilendiği bir yer. Müze, sürekli değişen özel sergi programlarıyla ziyaretçilerin ilgisini taze tutuyor.

Katara Kültür Köyü; Yıl boyu konserler, gösteriler olan ve ayrıca ferah temiz bir halk plajı yer alan bir nokta.

Pearl-Qatar; İncinin anavatınnın Katar olduğunu öğrenince böyle bir yerin zaten olması gerektiğini düşündüm. West Bay sahilinin açıklarında Akdeniz tarzı yat marinaları, rezidans kuleleri, villalar ve otellerin yanı sıra en önde gelen markaların butiklerin ve showroomlarında lüks alışveriş imkanı sunan insani yapımı bir adadır.

Katar

Qatar Airways'in yakın zamanda inanılmaz fiyatlarla uçuş imkanlarının geleceğinden bahsettiler. Hadi biz beklemedeyiz. Bir de yakın zamanda çocuklar için tema parkı açılma fikri olduğu söylendi. Biz tema parkı mı beklesek ki?

Güvenilirliğin maksimum düzeyde olduğu, kendiler tabii ki özgü kıyafetlerini giydikleri halde  kılık kıyafete karışılmayan  bir yer. Eğitim, spor, sanat ve sağlık ise en önem verdikleri değerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...