15 Mart 2017

Eser Hotel'de Büyükçekmece Anneleri ile 8 Mart Kahvaltısı

Tarihe kötü bir olay ile damga vursa da 8 Mart, şimdilerde dünyada emekçi kadınlar günü olarak kutlanmaktadır. 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı. 


Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararsı bu gün Türkiye'de ilk kez 1921 tarihinde "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır. 
Bu yıl benim programımda da bir kaç kutlama vardı. İlki erken bir kutlama ile 6 Mart gününde Büyükçekmece Anneleri İlknur'un davetiyle Eser Hotel'de 5 Moms olarak katılarak kutladık. Düşünün kocaman bir kahvaltı salonunda 200 kadın bir arada hem sohbet hem kahvaltı ile çok güzel bir gün geçirdik. İlknur çocuklu anneleri unutmamış onlar için çok güzel bir oyun alanı da hazırlatmıştı. Çocuklar eglenirken anneler de rahat bir kahvaltı ettiler. Ayrıca surpriz hediye çekilişleri ile anneler daha da mutlu ayrıldılar...



Benim için günün bir başka güzel gelişmesi meslektaşım ile karşılaşıp hem de aynı liseden bir üst dönemimden mezun olması sebebeyile eski lise yılları ve günümüzün eczacılığını uzun uzun konuştuk..


Bu güzel davet için tekrar çok teşekkür ederiz Büyükçekmece Anneleri ve İlknur'a..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...