27 Mart 2017

Çocuğunuzla Yapabileceğiniz 10 Aktivite

Fiziksel aktivite çocuğunuzun güçlü kemik gelişimine yardımcı olur, sağlıklı bir kilo ve çevrelerindeki dünyayı keşfetmelerini sağlar. Her şeyden önemlisi, çok eğlenceli.

Tüm çocuklar, günde en az bir saat fiziksel olarak aktif olmalıdır. Çocuğunuzu cesaretlendirerek, yapmaktan hoşlandığı aktiviteyi bulması için yardımcı olabilir ve bunu aile yaşantınıza kazandırabilirsiniz. Çoğu çocuk parklarda koşmayı ve oyun alanlarında oynamayı sever.


Çocuklukta fiziksel aktivitenin bu denli önemli olmasının bir sebebi, sağlıklı bir kiloda kalmayı sağlamasıdır. Fakat bu tek sebep değil, fiziksel aktivite çocuğunuzun dünyayı ve kendisini keşfetmesini sağlar. Güçlü kaslar ve sağlıklı kemik gelişimine yardımcı olduğu kadar, özgüvenini yükseltir.

Peki bütün aile için egzersizi nasıl eğlenceye dönüştürebiliriz? Diyetisyen.com.tr uzmanlarına kulak verelim:

1. Yürüyüşe çıkın veya çocuklarınızla okula giderken, okuldan dönerken mümkün olduğunca bisiklet kullanın.


2. Okul tatilinde, onlarla bir sığınak ya da ağaç ev inşa edin ya da gözetim altında onları ağaçlara tırmanmaya özendirin.

3. Kapalı veya açık mekanlarda, patenle kaymaya ve kaykaya gidin. Kışın, buz pateni yapabilirsiniz. Ayrıca çocuklar scooterları da sever.



4. Eğlenceli bir koşu veya hayırseverlik için bir yürüyüş gibi birlikte caba sarf edeceğiniz, mücadele edeceğiniz bir fiziksel aktivite seçin.

5. Köpeğinizi yürüyüşe çıkarın. Eğer kendi köpeğiniz yoksa, komşunuza sorabilir veya arkadaşınızın köpeğini yürüyüşe çıkarabilirsiniz.

6. Çocuklarınızı sporda, kulüplerde veya diğer ilgilenebileceği aktivitelerde destekleyin. Bir hafta sonu kulübüne katılmak gruplara olan bağlılığını güçlendirecek ve düzenli egzersiz yapmasını sağlayacaktır.


7. Çocuğunuzla aktif olarak yapabileceğiniz bir şey için her hafta sonu vakit yaratın. Frizbi veya parkta futbol oynamak, tramboline çıkmak veya kapalı mekanlarda tırmanma yapmak gibi.

8. Uçurtma uçurun…

9. Sahil tatili yapmayı deneyin, kuma ayaklarını değdirdiklerinde, çocuklar egzersiz yapmanın pek çok yolunu bulur, çeşitli oyunlar, yüzme, ve koşma gibi. Veya aktivite odaklı bir tatili tercih edebilirsiniz.

10. Şehir parklarını ve buralardaki etkinlikleri takip ederek aktivite dolu bir gün geçirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...