3 Mart 2017

Lego Education ise Hareket Eden Robotlar Tasarladık

Geçtiğimiz hafta sonu çok güzel bir etkinlikteydik. Gerçi Aysu, hafta sonu Tuğçe ile buluştuysa neresi olduğu hiç önemli değil her yerde mutlu olur. Ama bu etkinlik onlara ve bize hem öğretici hem de eğlendiriciydi. Lego Education setleri ile hareket edebilen robotlar tasarladılar, sonra tablet üzerinden program ise onları hareket ettirebilmek onları çok mutlu etti. Üstelik bizim kızlar tablet üzerinden değil kendileri tasarladı robotları, herkesten farklıydı :)



Dünya hızla değişiyor ve teknolojinin her alanda hakim olduğu bu dünya için çocukların donanımlı bireyler olması gerekiyor. 20 yıl sonra henüz belki de ismini bilmediğimiz işlerde çalışacak çocuklarımızın ihtiyacı olacak
tüm bilgi ve becerilerin anaokulundan itibaren kalıcı olarak öğrenilmesinin önemi çok büyük. Bu nedenle tüm dünyada öğrenme modelleri konusunda yoğun çalışmalar yapılıyor.



LEGO Grup, kurduğu LEGO Education birimi ile MIT, Cambridge, Tufts gibi lider üniversitelerle uzun süredir işbirliği yaparak ürünler, içerikler ve öğrenim sistemleri geliştiriyor. Hazırlanan LEGO Education öğrenim sistemi dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde okul müfredatlarının vazgeçilmez tamamlayıcısı olarak kullanılıyor.



LEGO Education Türkiye Ortağı Teknokta, bu öğrenim sistemini ulusal öğretim programımızın ihtiyaçları doğrultusunda güncelliyor ve okullarımızın kullanımına sunuyor.

Oynarken ve ellerimizle bir şeyler inşa ederken öğrenmenin daha kalıcı olduğunu kanıtlayan, bilimsel araştırmalar doğrultusunda geliştirilen LEGO® Education sistemi çocukların gerçek hayat problemlerine çözümler üretmelerini sağlıyor.



“Yaparak öğrenme”yi temel almış çalışmalar, çocukların Fen Bilimleri, Mühendislik, Teknoloji, Matematik, Kodlama ve Robotik alanları ile erken yaşta tanıştırıyor.
Sistem ayrıca öğrencilerin derslerde öğrendikleri soyut kavramları daha iyi anlamalarını kolaylaştırarak öğrenmeye ilgisini artırıyor.


Teknokta kurucusu Fatma Bezek, LEGO® Education’ı şöyle anlatıyor:
“2020’ye gelindiğinde iş dünyasının %80’inin STEM (Science, Technology, Engineering, Math) temelli işlerden oluşacağı biliniyor.


LEGO® Eduation ile STEM doğal olarak öğreniliyor.
Bunun yanında asıl önemlisi kazanılan yaşam becerileri.
İşbirliği yapabilme, eleştirel düşünme, elindeki sınırlı malzeme ile yaratıcı çözümler üretme, kendini iyi ifade etme gibi becerilerin kazanımı bizim için çok önemli.



LEGO® Education 2-17 yaş aralığındaki tüm çocuklara uygun.
Öncelikli hedefimiz anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ulaşmak.
Verilen öğretmen eğitimleri öğretmenin farklı bir bakış açısı kazanarak sınıfta öğretmekten daha çok öğrencinin öğrenmesini sağlayan kolaylaştırıcı olmasını destekliyor.

Yaptıkları modelleri hareketlendirmek için programlıyor veya LEGO® parçalarıyla oluşturdukları hikayelerini bilgisayarda bir çizgi roman haline getirip paylaşabiliyorlar.

Okullarda özel kulüpler kurularak veya seçmeli ders olarak kullanılabilen LEGO® Education setleri ebeveynler evde çocuklarıyla birlikte de kullanabiliyor.
Tüm setlere www.teknokta.com üzerinden ulaşılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...