17 Kasım 2016

"Art de Huile" Bitkilerin Gücü Adına

Geçtiğimiz haftalarda meslektaşım Uzman Eczacı Hülya Kayhan'dan çok faydalı bir aromaterapi workshopundaydım. Kendisi Eczacılık fakültesinden mezun olduktan sonra Farmasötik Teknoloji alanında yüksek lisans yapmak için Londra'ya gitmiş, eğitimi boyunca aromaterapi ve fitoterapiyi kapsayan alternatif tedavi dersleri almış. Aromaterapi oldukça ilgisini çekince çalışmalarını da bu alana yoğunlaştırmış. Birçok hastalığa ve şikayete derman olacak bitki özlü uçucu yağları gerekli onay ve izinleri de alarak "Art de Huile" markası ile üretmeye başlamış.


Önce "Aromaterapi" nedir bununla başlayalım. Aromaterapi, bitkilerin tamamen organik olan yaprağı, kökü ve çiçeğinden distilasyon tekniği ile çok yoğun olarak elde edilen uçucu yağ özlerini kullanarkahastalıkları önlemek veya oluşmuş hastalıklarda vücudun bağışıklığını güçlendirerek kendi savunma sistemini desteklemek için kullanılan bir tekniktir. Aromaterapi, aslında eski çağlarda tıp biliminin kurucuları tarafından keşfedilmiş ve literatüre geçirilmiş oldukça eski bir tıbbi yöntemdir.



Aromaterapide kullanılan uçucu yağlar; analjezik, antimikrobiyal, antiseptik, iltihap önleyici, doku ve damarları sıkılaştırıcı, yatıştırıcı, spam çözücü ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Ayrıca bu esansiyel yağlar sindirim sistemi rahatsızlıkları, cilt hastalıkları, menstrüel ağrı ve düzensizlikler, stresle ilgili problemler, duygu-durum bozuklukları, dolaşım problemleri, solunum yolu enfeksiyonları ve yaralar dahil olmak üzere çok çeşitli belirtileri ve durumları önlebimek ve tedavilere destek için kullanılır.



Workshopta çok güzel formüller hazırladık. 

Bitsavar preparat okul dönemi için birebir; organik lavanta hidrolatına Palmarosa, Citronella, Lavanta ve Niaoli uçucu yağları karıştırdık. Bitin gelmesini önlediği gibi çocuğun mıkroplardan korunmasını sağlıyor hem de karışımın içindeki 1,8 Cineol sayesinde çocuğun konsantrasyonunu arttırırken mis gibi de kokmasını sağlıyor...



Kepeklenme, mantar, yağlanma gibi saç problemleri için de şöyle bir formül önerdi; 200 ml şampuana, Selvi yağı, Bergamot veya Limon yağı ekleyip kullanıyoruz.

Bebekler için gaz masajı yağı, burun açıcı damla, yoğun adet dönemleri için de farklı formüller hazırladık.

Birçok şikayete derman olacak bu özel formülleri hazırladığı bitki özlü uçucu yağları, gerekli onay ve izinleri de alarak Art de Huile markası ile bizlere sunuyor. Ayrıca benim gibi meslektaşlarıma da eğitimler vererek panellere katılarak çalışmalarına devam ettiriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...