31 Mayıs 2016

El Bebek Gül Bebek Derneği

      El Bebek Gül Bebek Derneği, anne karnında gelişimini tamamlamadan önce doğan bütün bebeklerin; sağlıklı bir geleceğe kavuşmaları için gerekli çalışmaları yürütmek amacıyla, bu konuda deneyim sahibi ve uzman kişiler tarafından kurulmuş bir dernektir.

      prematüre bebek
      Bir prematür annesi olarak "erken anneler günü" kutlamasını ben de hak ediyordum. Bizim Aslı 35 haftalıkken aramıza katılmak isteyince o da bir "prematüre bebek" oldu. Ben çok zorluklar çekmedim Allah'a şükür. 3 gün küvezde kalıp evimize döndük. Ama çok sıkıntılar yaşayan anneler var biliyorum... 

      hassas anne etkinlik merkezi

    El Bebek Gül Bebek Derneği’nin Erken Anneler Günü Buluşması Koşuyolu Hassas Anne Etkinlik Merkezi’nde yapıldı. Dr. Gülnihal Şarman prematüre bebek bakımı konusunda çok önemli bilgiler verdi ve prematüre bebeklerin bakımının bu konuda uzman doktorlar tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. El bebek Gül bebek Derneği başkanı Özgür Doğa Keleş dernek hakkında bilgiler verdi.
Prematüre bebek annelerinin de yaşadıklarını anlattığı buluşmada çok duygulu anlar yaşandı.  Prematureanneleri.com‘un kurucusu ikiz prematüre annesi Evrim Çakıcı, prematurebebekguncesi.blogspot.com da 520 gr. doğan kızı Beliz’in hikayesini anlatan Sinem İstanbulluoğlu, 33 haftalık doğan ikiz kızlarının ve 21. haftada doğup vefat eden Kaan’ın annesi Hassasanne.com'un kurucusu Ece Kumkale ve buluşmaya katılan tüm prematüre anneleri hikayelerini anlattılar. Prematüre bebek annelerinin çok zorluklar yaşadığından ve çevreleri tarafından çok desteklenmeleri gerektiğinden bahsedildi.
Elbebekgulbebek.org/ adresinden dernek ile ilgili bilgi alabilir ve yardım edebilirsiniz.

Instagram: @prematurebebek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...