26 Mayıs 2016

Dünya Süt Günü

Biliyor musunuz, her yıl 21-28 Mayıs haftası "Dünya Süt Haftası" olarak kutlanıyor, 21 Mayıs ise "Dünya Süt Günü". Bizim evde de 3 tane süt canavarı olunca coşkuyla kutlandı :)


Hele Aslı biberonla süt içtiği dönemi hatırlıyorum da (biberondan zor vazgeçirdik), bildiğiniz keyif yapıyordu, süt içmek onun için dünyadaki en önemli işti :) Şimdi de her sabah mutlaka, bazen de akşamları sütü severek içiyor, Aysu da öyle. Ama galiba sütü en çok seven babamız :)

Süt, doğanın bize sunduğu mucize besinlerden biri. Süt hakkında toplumu biliçlendirmek ve tüketimini artmasını teşvik etmek için her yıl 21 Mayıs "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor.

Malesef ki verilere göre pek süt içmiyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda İrlanda, Finlandiya, İngiltere ve İspanya'da kişi başına içme sütü tüketimi 100 litrenin üzerinde, Fransa'da 68 litre, Yunanistan'da 65 litre düzeyindedir. Ülkemizde ise yıllık kişi başı süt tüketimi sadece 24 litre civarında. Bu da günlük yalnızca 66 grama denk geliyor, yani ayda yalnızca 5 bardak süt. 

Günde 2 bardak süt içmeyi ve içirtmeyi unutmayalım...

Süt hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınız için de www.suthakkindahersey.com'u ziyaret edebilirsiniz...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...