20 Nisan 2016

Lactamil Çay Yanında Elmalı Kurabiye

Biliyor musunuz Lactamil'in çayı da çıktı. Yani Lactamil süt ve granül çayından sonra poşet çayı da var artık. Ohh bir çay keyfi yapmak isteyen emziren annelere içimi güzel, tadı harika bir çay..

ilk1000adim

Davette biz de blogger anneler olarak, çayın yanında tüketebileceği kurabiye tarifleri ile katıldık. Ben, zamaneannesi, ollaluna, pembekoala, gebbepinar, mavibebeğim, nihankayalıoğlu ve momslike'tan birbirinden lezzetli tarifleri için www.ilk1000adim.com adresine bakabilirsiniz.

kurabiye

Konuklardan biri Dr. Ender Saraç olunca sağlıklı yaşam ve sağlıklı emzirme, anne sütünün artması için nasıl beslenmeli, neleri tüketmeli konusunda çok keyifli bir sohbet oldu.. Kısaca şöyle özetliyeyim, anne sütünün artması için en en önemli etken uyku ve sevgi. Sonrasında eşin anneye lohusa ve emzirme dönemi boyunca desteği, bol su ve bazı gıdalar, mesela rezene, keçiboynuzu vb. 

Stres, sütün 1 numaralı düşmanıdır, sevgi ise dostudur... 


lactamil çay

Dr. Ender Saraç önümüzdeki sıcak günler için de Lactamil poşet çay ile hazırlayabileceğimiz çok güzel bir tarif paylaştı, İşte tarif; 1 litre kaynamış suda 5 poşet Lactamil çay 5 dk demleyin, demlendikten sonra poşetleri sudan çıkartıp sıkın, sonra 1 şişe maden suyu ve 2 tatlı kaşığı bal ilave edin, 3-4 dilim limon, taze nane yaprakları ve biraz buz ilave ederek gün boyu tüketebilirsiniz. İsterseniz taze meyvelerle de keyfinize göre süsleyerek renklendirin. 


elmalı kurabiye

alevgeziyor

5 yorum:

  1. çok güzel bir etkinlik olmuş. tariflere bakmaya gidiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Güzel paylaşım olmuş elinize sağlık😊

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımınız için teşekkürler Görselleriniz çok hoş duruyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...