13 Nisan 2016

Braun IRT 6520 Kulaktan Ateş Ölçer

Eczacı olarak aslında çok sık karşılaştığım bir sorudur "Hangi marka ateş ölçer kullanıyorsunuz, hangisini tavsiye edriniz?" diye. Böyle zamanlarda ateş konusunda en büyük yardımcım Braun IRT 6520 Kulaktan Ateş ölçer. Isıtmalı lens ucu ile, ortam sıcaklığından etkilenmeden kesin sonuç veriyor.


Geçenlerde yazlık hazırlıkları için gittiğimiz yazlıkta Aysu sezonu erken açınca, yani 5 derecede askılı kıyafetler ile dışarıda dolaşınca hastalık kaçınılmazdı. Neyse ki çok çabuk atlatıp akşam ateşlenen Aysu sabah gayet iyiydi. Ertesi gün instagramda paylaştığım ateş ölçer ile farklı sorular aldım. Size kullandığım Braun IRT 6520 ateş ölçeri ile ilgili bazı detaylar yazmak istedim...


Renk kodlu Age Precision ekranı; Klinik çalışmalar, yeni doğanlar ve küçük çocuklarda zamanla yetişkin aşamasına gelirken ateş tanımının değiştiğini göstermektedir. Braun'un renk kodlu Age Precision ekranı sayesinde, tüm aile için derece ölçümleri yorumlanırken tahminlere gerek kalmaz. Uygun yaş aralığını seçip, derece ölçümünü yaptıktan sonra renk kodlu yeşil, sarı veya kırmızı renk alarak derece ölçümünü anlamamıza yardım eder.



Kulaktan Ateş Ölçerler, kulak zarı ve onun etrafındaki dokunun ürettiği kızılötesi sıcaklığı ölçer. Kızılötesi ısı bedenimizin yaydığı doğal sıcaklıktır. Kulaktan Ateş Ölçerler kulağa yerleştirildiğinde, sürekli olarak kulak zarı ve onun etrafındaki dokunun yaydığı kızılötesi ısıyı izler. Kulak zarı beynin sıcaklık kontrol merkezi ile aynı kan akışını paylaştığından, kulak, ana vücut sıcaklığını doğru bir şekilde yansıtır. Sonuç olarak, sıcaklık yükseldiğinde, bu durum kulak içinde hemen algılanabilir.

Bu nedenle vücuttaki sıcaklık değişiklikleri, diğer yerlere kıyasla kulağa daha önce yansır. Kol altından alınan sıcaklık ölçümleri cildin sıcaklığını ölçer ve ana vücut sıcaklığını güvenebilir bir şekilde yansıtmayabilir. Ağızdan alınan sıcaklık ölçümleri yemekten, içmekten ve ağızdan solunumdan etkilenebilir. Rektal ölçümler sıklıkla ana vücut sıcaklığındaki değişiklikleri gecikerek izler ve ayrıca kir bulaşma riskini içerir.

Aynı anda her iki kulaktan ölçüm farkı olması mümkün mü? Sağ kulaktan yapılan ölçüm, sol kulaktan yapılan ölçümden farklı olabilir. Bu nedenle her zaman aynı kulaktan ölçüm yapılmasında yarar vardır. Ayrıca kullanma kılavuzunda da yazan ölçümler arası fark 0,5 dereceye kadar kabul edilebilir bir seviye olduğu. Böylece iki kulak arası fark olması mümkündür. Bir kulaktan ölçerken diğer kulağın üstüne yatar pozisyonda ise hemen o kulaktan ölçtüğünüzde de farklı sonuçlar çıkabilir.

Ateş takibinde önemli olan; aynı ortamlarda alınan sonuçların takibidir. Tek bir ölçüm yapılmasındansa ateşin azalıp ya da artıyor olmasının gözlemlenmesi çok daha önemlidir. Ayrıca dijital ateş ölçüm takibinde çocuğunuzun normal zamanlardaki ateşini de ölçüp hastalık dönemi ile karşılaştırmanızda fayda vardır. 

Ateş ölçümü sağlıklı bir kişiden diğerine göre değişiklik gösterir ve yaş, cinsiyet ve ortam sıcaklığı gibi faktörlerden etkilenir. Farklı zamanlarda yapıldığında aynı kişide bile değişiklik gösterir. Sağlıklı hissettiğiniz zamanlarda birkaç kez ateşinizi ölçerek normal vücut sıcaklık aralıklarınızı bulabilirsiniz.

Bu sebeple hasta değilken yapılan ölçümler çok önemlidir, ateş ölçerlerden aldığınız sonuçları bu değerle karşılaştırarak kullandığınızda sizi doğru bir şekilde yönlendirir...


Filtre kirliliği farklı ölçüm sonuçlarına sebep olabilir. Doğru ve hijyenik ölçüm için daima tek kullanımlık lens filtrelerinin değiştirilmesi gerekir. 

Kulak kanalına kulak damlası veya başka bir ilaç konulmuşsa, ilaç kullanılmayan kulaktan ölçüm yapmak gerekir.

Bu model en son 9 derece ölçümlerini bellekte saklıyor. Bu da ateş takibini yaptığımız çocuğumuzun bir önceki derecesini hemen görmemizi sağlar. 

Ateşli geceler herkesten uzak dursun ama yine de ateş ölçerimiz her zaman yanımızda bulunsun diyerek de noktalamak istiyorum.

6 yorum:

  1. geçmiş olsun kuzuya hem anne hem eczacı olduğunuz için annelere çok faydalı olacak bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Dilerim sık kullanmak nasip olmaz ancak her yaştaki çocuklar için çok konforlu bu ürünler...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba; uykuda kulaktan ölçum yapmak problem yaratmıyormu?

    YanıtlaSil
  4. bende bu ateş ölçerden aldım 3 yaşındaki mkızım için kullanıyorum fakat sorun şu ateşi olmadığı zamanlarda da ısıyı 37.4-37.6 hatta 37.8-37.9 gösteriyor bi tanesini bu nedenle geri gönderdik yenisiyle değiştirdiler yenisinde de aynı sorunu yaşıyoruz. bu durumda beni paranoyak yapıyor, özellikle ateşi olduğu zmanlar biz 38 in üstünde vs. diye doktora gidiyoruz doktorda bazen bizimkiyla aynı çıkıyor bazen daha düşük çıkıyor yani arada fark oluyor napacağımızı şaşırdık

    YanıtlaSil
  5. Yasemin hanim ile ayni sıkıntıları yaşıyoruz maalesef :(

    YanıtlaSil
  6. Bu ürünü dün aldık, eve gelip ölçüm yaptığımızda ateşiiz olmadığı halde 37,5 göcterdi. İade ettik pişman olduk. Farklı bir ürün bakacağız şimdi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...