19 Nisan 2016

Hayat Su Çocuklarda Sağlıklı Su Tüketimini Teşvik Ediyor

Dünyamızın 3/4'ü su, vücudumuzn ise 2/3'ü su pek biz ve çocuklar ne kadar su tüketiyoruz?  Ben biraz şanslı bir anneyim, çünkü Aysu da, Aslı da su içmeyi çok seviyorlar. Ama onlara ben rol modelim. Biz 3A susadığımız anda su içmemiz gerekir, başka hiç bir içecek bizim susuzluğumuzu gidermiyor.

maskot


Türkiye'deki bebek ve çocuklara suyu sevdirerek sağlıklı su tüketimini sağlamayı görev edinen Hayat Su, çocuklarda su içmenin önemini araştırma sonuçlarıyla beraber 15 Nisan Cuma günü İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Vural’ın ve Hayat Su Genel Müdürü Yeşim Güra’nın ev sahipliğinde Raffles İstanbul’da gerçekleştirdiği basın toplantısıyla anlattı.

olaf hayat su

Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’na göre ülkemizde çocuklar uzmanların önerdiği miktardan çok daha az sıvı tüketiyor. İhtiyaçtan az tüketilen su, yetişkinlere göre daha fazla sıvı kaybeden çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini olumsuz etkiliyor. Araştırmalara göre %1-2 oranındaki su oranı kaybı bile ergenlik öncesi çocuklarda fiziksel performansı olumsuz etkilerken, sıvı tüketiminin arttırılması görsel dikkat ve hafızayı destekliyor. 

blogger anneler

Danone sponsorluğuyla sağlıklı su tüketimi için farkındalık yaratması amacıyla kurulan “Hydration for Health Initiative”nin (Sağlık İçin Su Girişimi) verilerine göre yeterli miktarda su tüketilmesi günümüzde tüm dünyanın karşı karşıya olduğu çocukluk çağı obezitesini de ciddi şekilde önlüyor.

*Yetişkinlere göre daha fazla sıvı kaybederler. Dolayısıyla yetişkinlere göre daha fazla sıvı alımına ihtiyaçları vardır ancak çocuklar susadıklarının her zaman farkına varmayabilir. 
*Çocukların su tüketimini takip etmek ve su içmelerini anımsatmak bizlerin sorumluluğundadır. 
*Aileler çocuklarının yeterli miktarda sıvı tüketip tüketmediklerini düzenli olarak takip etmeliler. 
*Çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi için onları su içmeye teşvik edelim. 
*Onlara su içmeyi hatırlatalım ve ne kadar su tükettiklerini kontrol edelim. 
*Güne su içerek başlamalarını sağlayalım. 
*çantalarında suyu mutlaka bulunduralım. 
*Kendimiz yeterli miktarda su tüketerek onlara rol model olalım.

Dünya standartlarındaki kalite anlayışıyla tüketicilerine en yüksek standartları sunan Hayat Su, Maskot ürünüyle çocuk suyu kategorisinin yaratıcısı ve pazar lideri olarak çocuklarda su tüketimini teşvik etmeye devam ediyor; çocuklarına su içirmek isteyen annelerin ise en büyük yardımcısı oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...