18 Ocak 2016

Özge Lokmanhekim'den "Kemal'in Londra Günlüğü"

Gezmeyi seven bir çift olunca kızlar da gezmeye çok meraklı bizde. Ama genelde yurt dışı gezilerimizi eşim ve ben yapıyoruz. Aysu, Bulgaristan'ı saymazsak ilk yurt dışı gezisini geçen sene Paris'e yaptı. Ve farklı kültür, farklı bir dil, farklı bir ülke ona çok değişik gelmişti. Aslı mı 5 olsun onunla da gezmeye başlayacağımızı söylüyoruz. Yani şimdiden o da heyecanlı gidip görmek için.



Çocuklarla seyahat edenlere ise daha bir hayranım.  "Şehrin Çocuk Hali" sitesinin kurucu Özge Lokmanhekim de oğlu Kemal ile gittiği Londra seyahatini Kemal'in sözleriyle kaleme almış. Çizimlerini ise Gökçen Eke yapmış. Ve böylece çocuk dilinde, çocuk gözüyle harika bir kitap çıkmış ortaya. Biz geçen hafta sonu aldık ve aldığımız günden beri her gece 2 kez okuyoruz. Artık ezberlemiş durumdayız. Kitap her çocuğun, hatta gezme meraklısı büyüklerin de kütüphanesinde yer almasını tavsiye ederim.

 
Eee madem ezberledik o halde haydi biz de Aysu ile bu seneki anne-kız gezimizi Londra'ya yapalım mı? Evet evet babamız bize uçak biletlerimizi ayarladı, şimdi Londra heyecanı sardı bile bizi...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...