26 Ocak 2016

Otribebe ile Mutlu Bebekler

Otribebe, hem eczacı, hem de anne olarak çok sevdiğim ve rahatlıkla önerdiğim bir marka. Bu nedenle de DinamikAnne'den gelen  Otribebe'nin düzenlediği "Mutlu Bebekler, Mutlu Anneler" etkinliğini kaçıramazdım. Akatlar'da İnsana Güven Eğitim Merkezi'nin güzel kış bahçesinde keyifli bir sohbet eşliğinde blogger anneler ile bir araya geldik.

nazal aspiratör
Düşünüyorum da Aysu'da çok da fazla burun tıkanıklığı sıkıntısı yaşamamıştım. Yaz bebeği olması ve havanın nemli olması etkiliydi. Ama Aslı'da daha ilk haftadan doktor önerisiyle Otribebe Nazal Aspiratör kullanımına başlamıştım. E bir de evde abla olunca mikroplarla ve virüslerle daha erken karşılaştı ve burun temizliği gerçekten önemli bir işlemdi.


blogger anneler

GSK Tüketici Sağlığı Otribebe Ürün Müdürü Aslıhan Balcı, bebeklerin ilk 6 ay ağızdan nefes almayı bilmediğini ve bu nedenle burun tıkanıklığının bebeklere, dolaylı olarak da annelere büyük sıkıntı yaşattığından bahsetti. Otribebe, bebeklerin huzur ve mutluluğu için önemli bir araç ve 0-6 ay bebeklerde her gün kullanılması önerilmektedir.

O gün aramızda olan arkadaşım  bebeimgeliyor Esra Ertuğrul hem anne hem de yeni doğan hemşiresi olarak annelik deneyimlerini de anlattı... Bebeklerdeki burun tıkanıklığın ne gibi sıkıntılara sebep olabileceğinden bahsetti.

nazal aspiratörotribebe

Eczaneye gelen yeni annelere ilk önerim her zaman bebeğin burun temizliği ile ilgili oluyor. Burun tıkanıklığı her şeyde önce emzirme sırasında sıkıntı yaşatıyor. Emzirirken bebeğin burnu tıkalıysa bebek huzursuz oluyor, ağızdan hava kaçıyor ve bu da bebekte gaz olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle emzirme öncesi mutlaka bebeğin burnunu %100 okyanus suyu ile yumuşatın önerisinde bulunuyorum.

blogger anneler

Burundan nefes alıp vermek ayrıca, burun filtre görevi gördüğünden solunum yolları enfeksiyonlarını azaltıyor ve orta kulak iltihaplarını da önlüyormuş...

Otribebe kullanımına gelince; tek kullanımlık ambalajlarda bulunan  %100 okyanus suyunu bebeğinizin burnuna sıkarak burun tıkanıklığını yumuşatıyorsubuz. Yumuşayan burun salgısını da Otribebe Nazal Aspiratör yardımıyla kendi nefesinizle çekiyorsunuz. Böylece bebeğinizin burnunu tıkayan burun salgısı filtreye takılarak, değiştirilebilir uç içinde kalıyor. Hastalık olduğu günlerde, günde 4-5 kez yapılabiliyor bu işlem, ama bebek iyiyse günde bir kez burun temizliği yapılması yeterli...

blogger anneler

Bebeklerimizin daha mutlu ve huzurlu olmasının yolunu öğrendikten sonra, sıra aile koçu Sandra Şalon'dan daha huzurlu anneler olabilmenin ipuçlarını öğrenmeye geldi.

 blogger anneler

Bebeklerin mutluluğu, annelerin de mutluluğuna bağlıdır diyor Sandra. Nefes hayattır ve doğru nefes bebeklere olduğu kadar biz anneler için de önemlidir. Dikkatimizi nefese odaklayarak zihnimizi dinginleştirmenin yollarını dinledik; kaygı ve korkularımızı olabildiğince bir kenara bırakıp çocuklar gibi beş duyuyla anda kalmayı öğrenerek, çocuklarımızı daha iyi dinleyip ihtiyaçlarını gözlemleyip onlar için daha çok şey yapabileceğimizi öğrendik. Hep birlikte küçük bir çalışma yaptık. Gözlerimiz kapatıp, birkaç dakikalık bir nefes çalışması bile nasıl farklı hissettirdi kendimiz, bunu daha sık yapmamız gerektiğini düşündük. Anda kalmalıyız ki çocuğumuzu daha iyi anlayalım, odaklanalım...

nazal aspiratör

Bu güzel davet için bir kez daha teşekkür ederken, yineliyorum "Mutlu bebekler ve mutlu anneler için Otribebe"

üblogger anneler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...