18 Ekim 2016

Kuzenler Boğaz Turunda

Bir kaç haftadır planladığımız ama bir türlü gerçekleştiremediğimiz çocuklarla "Boğaz Turu" gezimizi nihayet geçtiğimiz cumartesi yapabildik. Bebek'te yürürken Elcan ve ben çocuklarla gezerken ortaya çıkan fikir, kuzenleri toplamak, hava durumuna göre hareket etmek derken neyse ki güzel bir şekilde sonuçlandı.


8 çocuk ve 6 büyük şeklinde Beşiktaş iskelesinde buluştuk. Gün aslında soğuk başlamıştı ama bu kez hava bizi vazgeçirmedi. Kazaklar, montlar giyildi giyilmesine ama öğleden sonra açan hava bizi epey de terletti.


Beşiktaş iskelesinden 15 TL'ye biletimizi aldık. İster hiç inmeden turu 1,5 saatte tamamlayabilir, isterseniz de Emirgan, Küçüksu, Beylerbeyi gibi noktalarda inip, gezip bir sonraki gelen (1 saat ara ile) tekne ile turunuza devam edebilirsiniz. Biz Beylerbeyi'nde inip Rumeli Börekçisi'nde börekler yiyip turumuzu tamamladık.



Çocuklar pek de tarihle ilgileri yoktu ama geçtiğimiz her tarihi veya önemli nokta anlatılıyor. Biz anneler dinlemek istesek de çocuklara gitme, koşma, gel demekten biz de pek dinleyemedik :)



Ama çocuklar çok eğlendi, zaten arkadaşlarıyla beraber olmak onlar için en önemlisiydi. Hele Aslı sınıf arkadaşı da olan Beren ile "Kankam gel, kanakam git" şeklinde ilk okul dışı buluşmamızdan zor ayrıldılar. Oysa ki 2 gün sonra yine beraber olacaklardı :)



İstanbul gezisi, Boğaz turu yapılıp havalar soğumadan çocuklar için size de  tavsiyem olsun diye blogda yerini aldı....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...