17 Ekim 2016

Chicco Oto Koltuğu Seçimim

"Oto koltuğu olmazsa olmaz" diyen bir anneyim ben. Her gün okula arabayla gidip gelmek ya da sık sık seyahatlere çıkmak ise bu sözümü güçlendiriyor değil mi? Ki kızlar da çok alışıktır oto koltuğuna. "Benim çocuğum oto koltuğunu sevmiyor" sözünü ise hiç kabul etmiyorum. Aslı'nın 1 yaş döneminde biz de çok zorlanmıştık. Ama ablasını koltukta oturuyor görmesi ve bizim "Oto koltuğunun kemeri bağlanmadan hareket edemiyoruz" şeklindeki kesin tavrımız tabii ki onu da alıştırdı.
Büyüdükleri için artık oto koltuklarını yenileme zamanımız gelmişti. Bu sefer de daha önceden bebek arabasını, mama sandalyesini ve birçok farklı ürününü kullandığım Chicco markasından yana kullandım seçimimi.

Aslı'ya 9-36 kg, Aysu'ya ise 15-36 kg olanlarını seçtim. Hala oto koltuğu kullanıyor musunuz sorusu ise sık sık karşılaştığım bir soru. Tabii ki evet, ben nasıl emniyet kemeri ile kendimi güvenceye alıyorsam onlar da benim kadar güvende olmalılar.

Aysu için seçtiğim Chicco Oasys 2/3 oto koltuğun, yaşı büyük çocuklar için bağımsız olarak yüksekliği ve genişliği ayarlanabilen, 3 yaşından 12 yaşına kadar çocukların gelişimini takip eden ve gelişimin her evresinde en iyi korumayı sağlayacak şekilde tasarlanmış.


Bu modelde bebeğinizin gelişimini 3 yaşından 12 yaşına kadar daha iyi takip edebilmek için bağımsız olarak yüksekliği ve genişliği ayarlayabiliyorsunuz. Sırt kısmı ve oturma yeri ise 4 farklı pozisyona yatırılabiliyor. Sırtlık da en iyi konforu sağlayabilmek için 10 pozisyona ayarlanabiliyor.

Oasys 23 oto koltuğu, 2 farklı kurulum türüne sahip:

*Sabit Fixplus bağlantıları kullanılmaksızın 3 noktalı emniyet kemeri ile kurulum gerçekleştirilebilir. Bu kurulum türü “Evrensel” olarak adlandırılır. Evrensel kurulum, oto koltuğunun pek çok araba modeli ile uyumlu olduğunu gösterir. Ancak yine de tüketicilerin kendi otomobil kılavuzlarını kontrol etmeleri gerekmektedir.
*Sabit Fixplus bağlantıları kullanılarak 3 noktalı emniyet kemeri ile kurulum gerçekleştirilebilir. Bu kurulum türü ise “Yarı-Evrensel” olarak adlandırılır. Yarı-Evrensel kurulum, oto koltuğunun yalnızca Uygun Araçlar Listesindeki araçlara uygun olarak kurulabildiğini göstermektedir. Uygun Araçlar Listesi otomobil sektöründeki değişikliklere göre güncellenmeye tabidir ve oto koltuğu ile birlikte verilmektedir.

Yüksek sabitliği garantileyen sert Fixplus bağlantıları ile Oasys 2/3 oto koltuğu, Avrupa Tüketici Testlerinde 4 yıldız sahibi olmuştur.

Aslı için seçtiğim ise Gro-Up 123 ise emniyet kemeri ile koltuğa bağlanıyor. 3 kademe şeklinde kullanılıyor. 1 kademede (9-18 kg) 5 noktalı emniyet kemeri ile bağlanır; çocuk, 2 ve 3 kademelerde ise (15-36 kg) oto koltuğunun kayışı ile kurulur. Ek olarak oto koltuğu yatırılabilir bir sisteme sahiptir.


Kısacası Chicco oto koltukları ayarlanabilir yapısı ve rahat kullanımı ile hem kızların hem de benim güvenle seyahat etmemizi sağlıyor. Titiz olanlar için de bu hatırlatmayı mutlaka yapmalıyım: kılıfları çıkarıp 30 derecede yıkayabiliyorsunuz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...