6 Ekim 2016

Aslı da Okullu Oldu

Aysu 4 yaşında okula başlamış olmasına rağmen, Aslı neredeyse 5 olacak ve ben bu yaz hiç okula gönderecek modda değildim. Bu yıl da göndermeyecek, sadece 1 sene anasınıfına gidip ilkokula başlatma düşüncesindeydim. Ama yıl itibariyle bu yıl anasınıfı, seneye de ilk okul 1. sınıfa başlaması gerekiyordu. 


Okulların açılmasına son 15 gün kala ise biraz da ipekile.com blogunun sahibi İpek'in de beni dürtmesiyle okul kaydını yaptırdım. Aslı ise hala "ben okula gitmek istemiyorum, niye gideyim ki, bak ben herşeyi biliyorum one,two,three..." diye saymaya başlıyordu..


Son hafta artık o da kabullendi okula gitmesi gerektiğini. Hatta Aysu tatilde çözmesi gereken testler yaparken, Aslı da anasınıfına uygun etkinlikler yapıyordu, O da onun tatil ödevi gibiydi.


Öğretmen seçimimiz mümkünse Aysu'nun anasınıfı öğretmeni olsun istedik. Öğretmeni tanıması bir avantaj diye düşünmüştük. Ve Melek öğretmen ile ilk okul deneyimi başladı.



İlk ayı bitti bile neredeyse. Aslı çok mutlu mesut gidiyor okula. Hatta önceki gün niye erken geldiniz (geç bile gitmiştik) ben etüt sınıfında arkadaşlarımla etkinlik yapıyorum diyerek daha da kalmak istedi...

Ve mutlu mesut başlayan okul hayatı hep mutlu ve başarılı bir şekilde geçsin...

2 yorum:

  1. hep mutlulukla devam etsin inşallah okul hayatı

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun bizim küçük de henüz 2.5 yaşında ama ablaya özeniyor, okula giderken peşimden bende gidicem diye tutturuyor. Sırtına çanta takmaya çalışıyor . Ama hala altı bezli 🙈 okula gitmek için tuvalete, oturağa yapmalısın tuvaletini diyorum, işine gelmiyor :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...