30 Mayıs 2016

Köy Çiçek Açtı

Aaah ah bizim çocukluğumuzda diye başlarız ya bazen. Haklı değil miyiz? Doğada koşturmak, sokakta herhangi bir tehlike gelecek kaygısı olmadan sokak oyunları oynamak. Gece geç saatlerde bile dışarıda evimizin önünde oynayabilmek. Bunların hepsi geride kaldı değil mi? Mahalle hayatımız, sokak yaşantımız olurdu. Evimiz sadece 4 duvardan oluşmazdı sanki dışarısı da evimizin bir parçası gibi değil miydi? 


Sonra şehirler  büyüdü, betonlaşma arttı, yapılar büyüdü ve yükseldi, sokaklar güvensizleşti. Çocuklarımızın oynaması için ayrılan parklar  ise küçüldü. Bırakın oyun oynamayı neredeyse nefes alacak yerimiz kaldı mı? Hatta bulunduğu yerden kaçımız ufuk çizgisini görmekte? Neredeyse hiç... Unuttuk artık ileride ne varları görmeyi, artık önümüzde sadece diğer betonlaşmış bina var. Ne yazık... Oysa ki çocukların yeşillikler arasında, doğa ile iç içe olduklarında daha sosyal bireyler olarak yetiştiğini biliyor muydunuz? Yaratıcılıkları ve hayal dünyaları gelişiyor, daha mutlu, daha sağlıklı çocuklar oluyorlar…


Geçtiğimiz günlerde katıldığım bir kahvaltı organizasyonunda çocukların da doya doya eğlendiği bir ortamda bulunduk. Çocuklar çayır, çimende koşturdukları için öyle mutluydu ki. Etraflarında onlar için tehlike oluşturabilecek hiç bir şey yoktu. Tamamen özgür, kendi kendilerine karar verip oyun oynayabilecekleri sonsuz güzellikteki yeşilliklerin arasında çok güzel vakit geçirdiler. Sonra da atölye çalışmasına katıldılar kendi kuş yuvalarını boyayıp, ağaçlara astılar :)  Böyle yerlerde biz büyükler bile çok keyif alıyoruz. Hem kendimiz de çocuk olup hayatın tadını farklı çıkartıyoruz hem de çocuklarımızın gözlerindeki mutluluk bizlerin mutluluğuna mutluluk katıyor.


Zekeriyaköy dokusu bozulmamış, betonlaşmanın olmadığı doğalı doğal olarak bulabileceğimiz İstanbul'daki nadir yerlerden biri. Tam da bu tanıma uygun inşaatı başlayan KÖY projesi  işte böyle bir yer! Şehrin yanı başında ama doğa ile iç içe… Çünkü şehirden de kopmak mümkün olmuyor. O zaman şehirden kopmadan şehir ortamında KÖY havası bu olsa gerek:)


#KöyÇiçekAçtı


1 yorum:

  1. ne güzel bir projeymiş :) biz şanslı çocuklardık galiba sokakalardagüvendeydik bizbüyüdük ve galiba kirlendi dünya :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...