18 Eylül 2017

Kurşunlu Şelalesi

Ülkemizin görülmeye değer doğal güzelliklerinden biri olan Kurşunlu Şelalesi'ne daha önceki Antalya gelişlerimde de uğramış ve çok beğenmiştim. Bu kez Aysu ve Aslı ile upuzun tatilimizin ilk durağı oldu.


Şelale hakkında şöyle bir genel bilgi olsun; Akarsunun oluşturduğu ana şelale ile birlikte daha küçük hacimli şelalecikler ve bunların döküldüğü gölcükler gelen ziyaretçilere muhteşem bir göz zevki yaşatıyor. Ana şelale 18 metrelik yükseklikten dökülmektedir. 


Daha küçük  şelalelerle birlikte meydana gelmiş 7 adet gölet, Kurşunlu Şelalesinin bütünlüğünü oluşturmaktadır. Gölcükler yaklaşık 6 metre derinliğinde olup 1600 metrekarelik alanı kaplamaktadır. Kızılçamın ağırlıkta olduğu bölgede bir çok farklı ağaç türü ve irili ufaklı bitki topluluğu mevcuttur. 




Şelale'nin etrafındaki piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk parkları da buraya ekstra bir hareket katmış. Yani biz de şelaleyi göremeden parkta epey bir vakit geçirdik :)




Yaptığım paylaşımlarda yeni fotoğraf mı diye sorular gelmişti. Meğer suyun bittiği "Kurşunlu artık çağlamıyor, damlıyor" haberleri varmış. Yaz ayları için gayet debisi yüksekti diyebilirim. Böyle doğal güzellikleri kaybetmemek gerek, nesilden nesile aktarılması gerek :)




1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...