20 Eylül 2017

B12 Vitamini Eksikliği Meselesi

Vejeteryan beslenmesem de et tüketmeyi pek sevmem. Bunun sonucunda da demir eksikliği anemisi ve B12 vitamin eksikliği sık sık yaşadığım sorunlar. Sık sık takviye ile eksikliği gidermeye çalışıyorum. 
Araştırmalarım sonucunda; "Doppel Herz aktiv Vitamin B12" kullanmaya başladım. Nedeni de tabletlerinin uzun salınımlı olması sayesinde içindeki tüm B12 vitamini vücut tarafından gün boyu emiliyor olması. Tabletler yavaş salınım teknlojisi ile suda çözülür ve bir süre sonra da vücuttan atılır. Önemli olan vücutta kalma süresinin uzunluğu. Normalde 1-5 saatken, vücutta kalma süresi 10 saate çıkabiliyor.


B12 vitamini beden için mucizedir. B12 vitamininin ana görevi kırmızı kan hücresi üretimi ve merkezi sinir sisteminin korunmasıdır. B12 vitamini, folik asit ile birlikte alyuvarların yani kırmızı kan hücrelerinin sağlıklı bir şeklide üremesini sağlamaktadır. Alyuvarlar bütün hücrelerimize oksijen taşımakla görevli olduğu için B12 vitamini dinç ve enerjik olmamızı doğrudan sağlayan bir vitamindir. Kanın oksijen taşıma kapasitesinin yüksek olması kalbin çok yorulmaması ve kalp sağlığının korunması açısından da gereklidir. B12 vitamini eksikliği durumunda en çok görülen belirtiler kansızlık, iştahsızlık, yorgunluk , kilo kaybı ve kalp çarpıntısıdır.


B12 vitamini beynin içinde ve beyinden vücuda gönderilen mesajları taşıyan nöron adlı sinir hücrelerinin koruyucu kılıfı olan “miyelin” maddesinin sentezlenmesini sağlamaktadır. B12 vitamini eksikliği yaşayanlarda nöronlar (sinir hücreleri ) verimli çalışmadığı için konstantrasyon kaybı, algı ve öğrenmede güçlük , unutkanlık , hafıza kaybı , el ve ayaklarda uyuşma ve ilerleyen zamanlarda depresyon gibi sinir sistemi sorunları görülebilir.

Uzun sureli eksikliği, eğer tedavisiz kalırsa, geri dönülemez nörolojik hasarlara neden olabilir. Sinir hücreleri hasar görmüşse tedavi edici rol oynar. İlaveten, vücut besinlerin emilimi ve uygun hazım için de bu vitamine ihtiyaç duyar. Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir. Rahat bir uyku sağlaması da B12 vitamini faydaları arasındadır. Öğrenme ve hafıza kapasitelerini geliştirir. Bu nedenlerden ötürü B12 vitamini ’nin eksikliği oldukça önemsenmelidir.

B12 vitamini fazlalığı zararlı değildir. Alınan B12 vitamininin fazlası idrarla zararsız şekilde vücuttan atılmaktadır.

Doppelherz ürünleri maksimum faydayı sağlamak üzere tasarlanmış özel formülasyona sahiptir. Vitaminle normalde vücuda alındığında çok hızlı metabolize olur ve tam olarak emilimine fırsat olmadan vücuttan atılır. Doppelherz ürünleri depo tablet teknolojisi ile üretilmiştir. Vücuttan atılımı 24 saati bulur.

Bu da vitaminlerin tam olarak emilimini sağlayacak kadar vücutta kalmasını ve maksimum emilimi sağlar. Vitamin ve mineral içeren Doppelherz® aktiv serisi hem sağlık durumunu olabileceği en iyi duruma getirmek için hem de günde sadece bir kere ilaç alım konforunu sunmak için tasarlanmıştır.
Ayrıca bir diğer özelliği ise pazarda hem bu kadar özel formülasyona sahip olması, hem Alman kalitesinde üretilmiş olmasına rağmen oldukça ulaşılabilir fiyatlarla yer almaktadır.

Firmanın ürün gamında Koenzim Q10, Vitamin D, Vitamin C, Magnezyum+Kalsiyum, Lutein, Biotin+l-Sistein+Çinko gibi çeşitler de vardır. Sık sık kırılan tırnaklar ve dökülen saçlarım için "Biotin+L-sistein+Çinko" olanı da kullanmaya başlamam gerekir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...