14 Kasım 2017

Bolu Gölcük Milli Parkı

Bu pazar için nereye gitsek diye düşünürken Bolu Gölcük Milli Park geldi aklımıza. Daha önce de heveslenip fırsat olmamıştı. Şimdi ise tam zamanı dedik :) Benim sonbaharda başlayan rengarenk yaprak sevdası bizi Bolu yollarına düşürdü.


 Ama şöyle de bir durum vardı bu pazar günü için; Avrasya Maratonu. Avrasya Tüneli ve Boğaziçi Köprüsü trafiğe kapalı, 2. köprüde ise trafik yoğunlaşmıştı. Biz de böyle güzel bir organizasyon vesilesi ile 3. köprüyü kullanalım dedik :)  


Biz giderken Bolu tünelinden değil de dağını tırmanmayı tercih ettik. Gölcük ise Bolu merkezden 17 km uzaklıkta. Biraz şehir içinden geçip dağların virajlı yollarından Gölcük'e varıyorsunuz.


Otomobil için giriş ücreti 12 TL, otoparkı ise çok doluydu. Ama gezerken bu kalabalığa pek denk gelmiyorsunuz. Göl çevresinde restoran ve kafetarya var, aç kalmazsınız :) Bir de fotoğraflara konu olan ama giremediğiniz Orman Bakanlığı misafirhanesi var.


Gölcük yapay bir göl yani gölettir. Gölete görsel güzellik katması ve su sistemini tamamlaması için nilüfer gibi bazı su bitkileri de sonradan bölgeye yerleştirilmiştir.


Gölün etrafını yürüyerek gezmeniz çok keyifli, yaklaşık 40 dakikada tamamlayabilirsiniz. Ya da bizim gibi fotoğraf çeke çeke 1,5 saatte :)


Ekim-Kasım aylarını özellikle rengarenk doğası için mutlaka gidin derim. Ocak-Şubat aylarında da karda mangal keyfi yapıp, buz tutmuş göl ve orman manzaralı fotoğraflar çekmek için idealmiş. Yine geleceğiz gibi görünüyor.


Ah bir de güzel günün keyfi İstanbul'a dönüş trafiği ile bozulmasa.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...