17 Mayıs 2017

Nesquik Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrek

Kahvaltı hayatımızdaki en önemli öğündür. Benim sevdiğim bir alışkanlıktır kahvaltı etmeden evden çıkamazdım (son dönemlerde biraz bozulmuş olsa da :) Çocuklarda ise kahvaltı alışkanlığının küçük yaşta edinilmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Bazen vakit bulamayıp daha hızlı halletmeye çalıştığımız düşününce böyle zamanlarda da "Nesquik Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrekler" imdadımıza yetişiyor.



Geçtiğimiz haftalarda Aslı ile beraber katıldığımız "Nesquik Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrekler" davetinde hem ürün hakkında önemli bilgiler edindik, hem de keyifli vakit geçirdik. 
Nestlé Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam Müdürü Diyetisyen Ceren Batmaz Sarı ve Nestlé Asya, Orta Doğu ve Afrika Beslenme ve Dış İlişkiler Bölge Müdürü Diyetisyen Ece Durukan’dan öncelikle tam tahılın ne olduğunu ve nerelerde bulunduğunu öğrendik.



Tam tahıllar,  Kepek (lif açısından zengin dış kabuk), Öz (besin değeri açısından zengin iç çekirdek) ve Besi dokusu (endosperm) yani nişastalı orta kısım olmak üzere, besleyici üç kısımdan oluşan tahıllar olarak tanımlanıyor. ‘Tam tahıllar’ denilebilmesi için de üçünün bir arada bulunması gerekiyormuş.

Sabah özellikle çocuklar için günün en yoğun zamanı, Erken kalk, okula git, derse gir ya da sadece oyun oyna… Çocukların bu aktiviteleri yapabilmeleri için yeterli ve dengeli bir beslenme alışkanlığına sahip olmaları önemlidir. Sebze&meyve tüketimi gibi öğünlerde tam tahıl tüketimi, çocukların ve yetişkinlerin yeterli ve dengeli bir beslenmeye sahip olmalarını destekler.


Neden Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrekler;
*Günde 3 porsiyon tahıl tüketilmesi öneriliyor,
*Düzenli tam tahıl tüketilmesi diyabet riskini %26 oranında azaltabiliyor,
*Düzenli tam tahıl tüketen çocuklarda aşırı kiloya en az %10 oranında azalmaya yardımcı oluyor,
*1 porsiyon (125 ml yarım yağlı süt ile) Nesqik Kahvaltılık Gevrek günlük kalsiyum ihtiyacının %37'sini, D vitamininin %20'sini karşılıyor,
*Daha az ilave şeker içeriyor...
Hal böyle olunca biz de Nesquik Tam Tahıllı Kahvaltılık Gevrek ile kendi kasemizi tasarlayıp sonra afiyetle yedik. Nasıl olmuş..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...