18 Mayıs 2017

Acıbadem Hastanesi'nden "Anneme Sağlık"

“Annedir yüreği fazla dayanmaz, bir tek annem olsun bana birşey olmaz” Evet annelerimiz baş tacımız ve onların sağlığı her şeyden önemli. Acıbadem Hastaneleri’nin #AnnemeSağlık paketi ise annelerimize verilecek en güzel hediye değil mi. Geçtiğimiz Pazar günü kutladığımız “Anneler Günü” için ilk kutlama Acıbadem Kadıköy Hastanesi’nde oldu. "İpekilee" İpek Dağıstanlı ve Mother&Baby ekibinin davetlisi olarak katıldım bu söyleşiye… Bebeimgeliyor Esra, Pembekurdeleli Nur, bu hastanede doğum yapmış annelerin ve birer takipçilerimizin de katılımı ile çok güzel bir anneler günü etkinliği geçirmiş olduk. Hastanenin Kadın Doğum Hekimleri ve Çocuk Hekimleri'ne merak ettiğimiz soruları sorduk güzel cevaplar aldık.



“Anne ve Çocuk Sağlığı” söyleşisinin moderatörlüğünü Dr. Şirin Parkan üstlenirken, güne Acıbadem Kadıköy Hastanesi Direktör Yardımcısı Vildan Ortaç'tan “Tarihe İz Bırakan Anneler” sunumu ile başladı. Hayatta gelmiş geçmiş önemli annelerin, kadınların hayat hikayelerini dinledik.. Sonrasında da hekimlerle soru-cevap şeklinde devam ettik.





Aslı ve Aysu da bir Acıbadem bebeği olarak hastane benim gönlümün hastanesi. Aslı'da "ilk söz" yazan Şebnem hanım da aramızdaydı. Acıbadem Hastanesi'nde doğan her bebeğe hatıra amacıyla yazdığı sözlerde, doğum saati, doğum hemşiresini,minik o güne özel anılar ile ileride güzel anılar kalıyor… Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde ilk sezeryan ile doğum yapan annemiz de aramızdaydı. 



Anne-bebek arasındaki ilk temasın çok önemli olduğundan bir kez daha bahsettik. Benim de merak ettiğim baba doğuma girmeli mi sorusu da gelen sorulardan biriydi. Tabii ki burada babanın isteği, annenin durumu göz önüne alınarak karar veririz dedi doktorlarımız. 



Gebelikte şeker yüklemesi de benim takipçilerden gelen bir soruydu. Hekimlerimiz artık bu konunun bu kadar uzamasından rahatsız olduklarını belirttiler. Gebelikte diyabetin oluşması ve bunun fark edilmemesi tedavi olunmaması asıl bebekte büyük riskler yaratabiliyor. Bu yüzden sadece iki dilim baklava kalorisine eşit miktarda glikoz zarar vermez, alınmayan önlemler zarar verir.


Keyifli geçen bir davet için teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...