27 Nisan 2017

Migros ile "Çocuklar İçin İyi Yaşam Mağaza Turları"

Dün Aysu ve Aslı ile  Migros’un “İyi Yaşam” çatısı altında topladığı projelerden bir yenisi olan marketlerde çocuklar ile bilinçli alışveriş, etiket okuma, son kullanma tarihi inceleme gibi detayların verildiği çok faydalı bir eğitimdeydik.




Gıda perakende sektöründe sağlıklı yaşamın öncüsü olan Migros, geçen yıl pilot bir uygulama ile başlattığı “Çocuklar İçin İyi Yaşam Mağaza Turları”na bu yıl da devam ediyor. 24-28 Nisan tarihlerinde, çocuklara sağlıklı bir yaşamın gereklilikleri ve doğru alışveriş yapmanın inceliklerini mağazalarında uygulamalı bir eğitimle anlatan Migros’un bu yılki hedefi, 16 bin çocuğa daha ulaşarak küçük yaşta ‘İyi Yaşam’ farkındalığını aşılamak.




Proje kapsamında Gıda Güvenliği Derneği ile birlikte, çocuklara yönelik ‘Sağlıklı Büyüme Rehberi’ hazırlayan Migros, bu rehber eşliğinde, belirlenen 65 ildeki 105 mağazasında keyifli bir mağaza turu gerçekleştirerek çocuklara unutamayacakları keyifli ve öğretici bir deneyim yaşatıyor.



‘İyi yaşam’ bilincinin küçük yaşlarda edinilen davranış değişikliği ile mümkün olduğu inancıyla, daha sağlıklı bir toplum için öncelikle çocukları hedefleyen Migros’un bu yıl ki hedefi, 16 bin çocuğa daha ulaşarak küçük yaşta ‘İyi Yaşam’ farkındalığını aşılamak.

Oyuncu ve Davranış Bilimleri Uzmanı Mehmet Auf tarafından ‘İyi Yaşam’ eğitimi almış olan mağaza yöneticileri; bu yıl 24-28 Nisan tarihleri arasında belirlenen Migros mağazalarında, dengeli beslenmenin sırlarını, gıdaların yararlarını, hareket etmenin önemini, iyi alışveriş tavsiyelerini ve gıdaları sağlıklı koşullarda saklama yöntemlerini mağaza turu eşliğinde çocuklarla paylaşıyor.



Mağazalarda dört gün boyunca düzenlenen 20 kişilik turlarda ‘İyi Yaşam’ eğitimi alan çocuklar; meyve-sebzelerin faydalarından, ürünlerin raflara ulaşana kadar geçirdiği kontrol süreçlerine ve İyi Tarım Uygulamaları’na kadar birçok bilgiye ulaşıyor. ‘İyi Yaşam’ eğitiminde çocuklar ayrıca; şarküteri ve kasap reyonlarından alışveriş yapmayı, kg ve adetli alınan ürünler arasındaki farkı, etiket okuma ve indirimli ürünleri ayırt etmeyi de öğreniyor. Çocuklar, gündelik hayatı kolaylaştıran bu bilgilerle birlikte turların sonunda alınan ürünleri kasadan geçirecek ve geri dönüşüm hakkında bilgiye sahip oluyor.



Çocuklarının ‘İyi Yaşam Mağaza Turlarına’ katılmasını isteyen herkes, Migros mağazalarından veya 444 10 44 numarasından Migros Çağrı Merkezi’ni arayarak etkinliğin düzenleneceği mağazaları öğrenebilir ve çocuklarını bu öğretici ve keyifli eğitime kayıt ettirebilir. Etkinlik sonunda çocuklar, içlerinde indirimli ve hediyeli ürünlerin olduğu Money Club Kartları ile kendi alışveriş deneyimlerini yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...