14 Nisan 2017

KARL LAGERFELD VE FABER-CASTELL GURURLA SUNAR: “KARLBOX”

Moda dünyasının efsanevi ismi Karl Lagerfeld, dünyanın en köklü kalem markalarından Faber–Castell için KARLBOX’I tasarladı. Evet evet kalemde de moda mı olur demeyin işte olmuş. Çok da şık olmuş. Geçtiğimiz haftalarda katıldığım lansmanında Karl Lagerfeld tarafından tasarlanan, sade şıklığa odaklanan siyah kutu KARLBOX ile tanıştım. Çizim ve renklendirmeye yönelik 350 adet Faber-Castell sanat ve grafik ürünü bir araya getirmiş. 

Örnek alınacak bir işçilikle üretilen kutunun ahşap gövdesi, geleneksel bir Çin evlilik dolabından esinleniyor ve 1987’yılında temelleri atılan bu dostluğa atıfta bulunuyor. İçinde yer alan çekmecelerde ise tümü bizzat Karl Lagerfeld tarafından seçilen, moda, sanat ve tasarım arasındaki sinerjiyi temsil eden renklerde çizim ve resim gereçleri bulunuyor. Her bir çekmece, yaratıcı çalışmalar için çıkarılıp yeniden yerleştirilebiliyor.


Yalnızca 2500 adet üretilen bu eşsiz tasarım, prestijli koleksiyon kitaplarının İstanbul’daki adresi Patika Kitabevi’nde kalem tutkunları ile buluşuyor. Özel seri numaraları ile tescillenen Karlbox¸ orijinallik sertifikası ile 2,500 Euro’ya satış sunuluyor.


Bizim evin de ressamı Aysu'dur güzel çizimler yapar kuzum eminim görse bayılacaktı. Her rengin bile bir çok tonu var... Nasıl güzel resimler çıkar diye hayallere daldım bir an...


Modanın efsanevi tasarımları Faber-Castell’in renkleri ile canlanıyor

Şöhretli kariyeri boyunca yarattığı sayısız sanat eserinde hep Faber-Castell ürünlerini tercih ettiğini belirten Karl Lagerfeld, moda ve tasarımdan, yazı ve hattat sanatına kadar her alanda fikirlerini dile getirmek için genellikle kâğıt kalem kullanıyor ve yaratıcı zihninin yeni ürünlerini kuru veya pastel boyalarla kâğıda döküyor. Ünlü tasarımcı; “Çizerken beni en mutlu eden şey çizimin kendisi. Bana göre çizmek de nefes almak ve yazmak gibi bir şey. Bunlar beni rahatlatan şeyler. Ayrıca Almanya’da geçirdiğim çocukluğumdan beri Faber-Castell özellikle sanat kalemlerindeki kalitesiyle bilinen en popüler marka olarak itibarını koruyor” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...