23 Aralık 2016

Jhan Jhan Kids Ayakkabıları ile Tanıştırayım

Sizi şirin mi şirin olduğu kadar ayak sağlığı açısından da kesinlikle önereceğim Jhan Jhan Kids ayakkabıları ile tanıştırmak istiyorum. Kurucusi Çiğdem hanım 1981 yılından bu yana deri sektöründe yer alan aile şirketinde görev almış, 2002 yılında iş hayatına, deri çanta ve aksesuar üretimi üzerine kurduğu şirketi ile devam etmiş. Jhan Jhan Kids'in doğuşu ise çok ilginç bir hikaye ile olmuş. İşte hikaye;

"Lal doğmak üzereydi. Hepimiz heyecanla bekliyorduk. Çiğdem, teyze olacaktı. Ben ise onun sevincini paylaşmak için yanındaydım. Hastane koridoru adeta doğum seremonisi gibiydi. Bizim gibi başka aileler de heyecanla yeni doğacak bebeklerini bekliyorlardı.
”Oğlum koşma düşersin” derken, düşen oğlunu kaldırmak için yerinden fırlayan anne, kucağındaki bebeği telaşla bana verdi. Yan yana oturmuştuk bekleme salonunda. Annesini tanımıyordum ama kucağımdaki bebeği çok iyi tanıyordum. Yeryüzündeki tüm bebekleri tanıdığım gibi.
Bebek minicik ayaklarını çırparken annesinin sesi duyuldu yeniden” Ben sana dememiş miydim koşma düşersin diye. Yerler çok kaygan…”
Koşma denmesi ilk adımlarını atan bir bebek için cesaret kırıcıydı. Halbuki koşmayacak da ne yapacaktı.
Bunları düşünürken dizlerime basan bebek minicik ayaklarını adım atacakmış gibi kaldırıp indiriyordu. Çiğdem ve ben bebeğin minicik ayaklarına aynı anda bakarken, Çiğdem dedi ki: Küçük küçük bebek patikleri yapalım deriden. Gülümsedim: Yapalım hem de her renkten.
Isıtmalıydı, korumalıydı ve kaydırmamalıydı, hem bebekler/ çocuklar hem anneler kendilerini güvende hissetmeliydiler."


Böylece renk renk patikler doğdu... Aslı, anasınıfında olduğu için okulda giydiği temiz ayakkabısı olarak kullanıyorum. Hem kaydırmaz oluşu, hem koku yapmaması ve en önemlisi Aslı'nın çok rahat etmesi tercih etmeme sebep. Bizim kızların ayakları küçük olunca Aysu da en büyük numarasını kullanabiliyor. O da jimnastik dersinde çok rahat ettiğini dile getiriyor.


0-1 yaş arası tabansız patikler, 1 yaş üstü için de tabanlı patikler üretiyorlar. Yürüme çağına kadar gelen yani yeni doğan ve 1 yaş arası bebekler için tasarlanmış rahat, esnek, astarsız, içi dışı deri ve bebeklerin ayak gelişimini engellemeyecek JJKids patikleri herhangi bir iç malzeme kullanılmadan üretilmiştir. 1 ile 2 yaş arasındaki bebeklerimiz için üretilen tabanlı patiklere özel bir taban uygulaması yaparak yürüme çağına gelmiş bebeklerin kaymadan hem evde, hem dışarıda rahatça kullanabilmelerini sağlıyor.. Çocukların daha sağlıklı adım atmaları ve gelecekte ciddi ayak rahatsızlıklarıyla karşılaşmamaları için ilk adımlarından itibaren ortopedik tabanlı ilk adim ayakkabısı kullanmaları çok önemlidir. 

Bebeklerin hassas tenine uygun patikler üretmeye karar verdiklerinde ilk aklıllarına gelen deri, ekolojik deri olduğu. Konu bebekler olunca, her zaman doğal ve güvenilir olması en önemli nokta olmuş kendileri için. Jhan Jhan Kids de bu durumda sizinle ayni hassasiyeti paylaşıp daha özenli bir çalışma içinde bulunmuşlar. 

Size biraz ekolojik deri hakkında bilgi verelim: Ekolojik deri krom içermeyen çevre ile uyumlu olarak üretilmiş deridir. Yani üretiminde kimyasal girdi kullanılmadan her aşaması kontrollu üretim biçimidir. JJKids patikleri krom içermeyen, içerisinde azo boyar madde ve boyalar bulundurmayan derilerden üretilmiştir. 

Bedenin bütün yükünü taşıyan ayakların sağlığı her yaşta önemlidir. Bebeklik döneminde ayaklarda oluşan sorunlar, ileride çocuğun ayak, bacak ve sırt gibi vücudunun bazı kısımlarında çok önemli bozukluklara neden olabilir. Uzmanlar bu nedenle ayak sağlığına ve ayakkabı seçimine bebeklik yıllarından itibaren dikkat edilmesi gerektigine vurgu yapmaktadırlar. Bebeklerde 12 aylık olana kadar ayağın yapısını bozmayacak çorap tarzı ya da yumuşak deriden yapılmış patiklerin giydirilmesi gerektiği, aksi takdirde kan dolaşımını etkileyecek sorunlar çıkabileceği uzmanlar tarafından bildirilmektedir.

Bebeğe ayakkabı alırken nelere dikkat etmeliyiz diye sorunuzun cevabı için buraya tık tık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...