15 Aralık 2016

Beki İkala Erikli'den "Yeni Çağın Çocukları"

Geçen hafta Beki İkala Erikli ile çok güzel bir sohbet gerçekleştirmiş ve ben bu akşam üstü  saatlerinde bunu yazıya döktüm sizler için. Sadece Burcu Çalışkan arkadaşımızdan fotoğrafları da alacak, yükleyip sabah yayınlayacaktım. Ama akşam çok kötü bir haber ile yıkıldım. Beki, bizim de röportaj için gittiğimiz "Meleklerle Yaşamak" merkezinin kapısında bir saldırgan tarafından 3 kurşun ile öldürülmüş. "Nasıl, Nasıl, Nasıl?" diye sorduk birbirimize. 



5-Moms( İpek, Esra, Burcu, Sinem) ile #AnnelerSoruyor sohbetlerimizin bu ay konuğumuzdu Beki hanım. Ayda bir gerçekleştirdiğimiz ünlü isimler, uzmanlar veya yazarlar ile söyleşilerimizde bu ay yine bir yazar vardı. "Meleklerle Yaşamak" kitapları ve seminerleri ile sık sık ismini duyduğumuz Beki İkala Erikli son kitabında yeni çağın çocuklarına yer vermişti.



2 saatlik bir sohbet diye gittiğimiz "Meleklerle Yaşamak" merkezinde 3,5 saatten fazla kaldık ve her birimiz çok etkilenerek ayrıldık. Zaman zaman göz yaşlarımızı tutamadık, bazen de ellerimizden akan şifayı hissettik...  Gitmeden hepimiz kitabını okumuş, etkilenmiş, minik minik notlar almış ve kendisine sorularımızı sormuştuk. 

Beni etkileyen konulardan biri çocuklara verdiğimiz büyüklerimizin isimleri ile onların yüklerini taşıyorlar mı? O yükü taşımayıp, kendi yolunu çizmesi için şifalanması gerektiğini söyledi ve orada hemen uyguladık şifayı. 
Çocuklar nasıl sabah akşam el-yüz yıkıyorsa uyudukları odayı da kötü enerjilerden arındırıp rahat rahat uykuya dalmalarına yardımcı olduğu ise bir başka etkilendiğim konuydu.


Eski tarz yöntemler, ezberden anne-baba olmak Yeni Çağ çocuklarına işlemiyor. Bizim anne-babalarımızın bizi yetiştirdiği gibi onları yetiştirmek mümkün değil. Onlar son derece olgun ruhlar. ONLAR BİLGE... Sadece bir kısmı da değil, tüm çocuklar tek tek çok özel. Ve artık bizim bu gerçeğe uyanma zamanımız geldi.

“Bilge çocuklar, Küçük Üstatlar geliyor!” diye söze başlayan Erikli, “Çocuklarımız en büyük öğretmenlerimiz aslında. Her anne baba kendine ‘Çocuğum bana ne öğretiyor?’ diye sormalı. Farkındalığımıza büyük bir pencere açan kitap, aslında  0-88 yaş tüm çocuklar için!” diyor.

Altın çağ, Mesih bilinci, ışık çağı, 21 Aralık 2012’deki foton kuşağına girişimizle bilinen yeni dönem... Adına ne derseniz deyin, işte o döneme girdik. Bilincin yükselişinin, sevgiye uyanışın dönemine. Bazı şeylerin eskisi gibi işlemediği döneme...

Yeni Çağın Çocukları, işte bunu anlatan bir kitap.

Yeni Çağın Çocukları, bizi esprileriyle güldüren, daha konuşamadan tablet kullanan cin gibi çocukların iç dünyasına bakıyor. Yayınladığı kitaplarıyla ve verdiği seminerlerle yüzbinlerce kişiye ulaşan ve hayatını değiştiren Erikli, yeni çağın çocuklarına ve ailelerine sesleniyor. Görünmeyen varlıklarla konuştuğu için tuhaf bulunan veya çok yaramaz diye ilaç tedavisinde yeteneklerini kaybeden çocuklar; onlar aslında neyi deneyimliyor? Kristal, indigo, gökkuşağı çocukları, bu dünyaya hani yüksek amaçla geldi? Yeni çağın çocukları hayvan ve doğa dostu, çoğunun hayali bir köpek sahibi olmak veya ata binmek. Derslerinde bunalan ve kendini ifade edemeyen çocukların, hayali arkadaşları kimler?

Peki ya anne ve babalar? Onların da başka dertleri var. Çocuk sahibi olamayan ailelerin bilinç altında yatan korkular veya atalardan gelen duygusal genetik mirası taşıyan bir annenin çocuğuna aktardığı korkular? Peki bunları nasıl şifalandırırız?

Kitapta 0-88 yaş herkesin cevap bulacağı sorulardan bazıları:

Anneannemin veya başka birinin ADIYLA çocuğuma (bana) ne yükledim?

Çocuğunuzun (hatta sizin) Geleceğini Değiştirmek Mümkün mü?

KÜRTAJ ve Düşükler (sizi), çocuğunuzu nasıl etkiler?

Hayali arkadaşı gerçekten “HAYALİ” mi?

Çocuk uyuyamıyorsa EVDE NE VAR?

İçinizdeki bebek sizi DİNLİYOR! Hamileyken dikkat etmeniz gerekenler...

Çocuğunuz SİZİ NEDEN SEÇTİ?

Çocukların HATIRLADIKLARI Geçmiş Yaşam Anıları

Fedakâr Anneler ve Mükemmel Anneler (Mutsuzum ama çocuğum için boşanmam!)

Çocuğunuz Bunlardan Biri mi?  İndigo, Kristal, Gökkuşağı ve Kelebek Çocuklar!

İndigo Çocuk mu Dikkat Eksikliği mi?

KİTAPTAN BİR BÖLÜM:

“Arkadaşım Berk, ikinci sınıfa giden kıvrak zekâlı oğlunu getirdi benimle çalışmaya. Adına Altan diyeceğim yakışıklı, bana neden matematik çalışmak istemediğini şöyle açıkladı:
“Üç kere yediyi neden ezberleyeyim ki? Ben yedi artı yedi, artı yediyi toplarsam, cevabı bulurum.”
Altan’a bu konuda çok haklı olduğunu söyledim. Dinlendiğini, hak verildiğini anlayınca Altan da bana kulak verdi. Yürekten katılıyordum Altan’a. Ona bu eğitim sisteminin bir gün değişeceğini, ama şimdilik bu sistemde sınıfını geçmesi için ezberin gerekli olduğunu anlattım. Yoksa üçüncü sınıfa arkadaşlarıyla gidemeyecekti. “Ben senin yerinde olsam okuldan gelince ilk iş çabucak ödevimi bitirir, kurtulurum,” dedim.
“Haklısın…” der gibi kafa salladı.
Sonuçta minik Altan, çok haklıydı. Ben çocukken onun gibi değildim. Bana “Ezberle!” demişlerdi, ezberlemiştim. Yeni nesil böyle olmamalı. Eğer çocuğumuz neden ezberlemesi gerektiğini bilmek, sorgulamak istiyorsa, sorgulamalı. Öyle olmalı ki, onlar büyüdüğünde dünyamız bu yaşadığımız dünyanın aynısı olmasın.”




Çok çok üzgün, haberi duyduğumdan beri kalbim sıkışık bir halde fotoğrafları da ekleyip yazımı yayına almak istedim. Nasıl birçok insanın yoluna ışık olduysa Beki İkala Erikli, onun yolu da ışık ile dolsun. Tüm sevenlerine, ailesine, biricik oğluna Allah sabır versin...

1 yorum:

  1. Yaklaşık 2 senedir Beki hm kitaplarını okuyorum ve onun sayesinde negatif enerjimi bırakıp pozitif yapmaya çalışıyorum ve en son çıkarttığı kitabı almak için internette bakinirken ntv haberlerle ölüm haberini duydugumda şoka girdim hatta inanamadim kendi sayfasına girip baktım haber doğru
    Işıklarla uyu Beki ikala erik li
    Seni unutmayacagiz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...