5 Eylül 2019

Gdansk

Polonya'nın Baltık kıyısında yer alan Gdansk'a 2018 Temmuz'da Hipp markası ile gitmiştim. Gdansk'a yakın bir çiftlikteydik ve Gdansk'ı bavulların hemen gelmemesi havaalanında biraz fazla vakit geçirince sadece yarım gün gezebildik.




Gdansk, ülkenin temel liman bölgesi ve çok şirin bir sahil şehridir. Rengarenk evleri, Uzun Pazar'ın birbirinden şık kafe ve mağazaları, şehrin çevresindeki kanalları ile görülmeye değerdir.

Uzun Pazar (Dlugi Targ), sadece yaya trafiğine açıktır. Etrafında 17. yüzyıldan kalma ünlü binalar ile süslüdür. Çok şirin mağazalar, hediyelik eşya satıcıları ve kafeler vardır. İki ucunda Barok tarzda inşa edilmiş şehir kapıları vardır. Şehrin bu kısma Kral yolu da denilmektedir.



Golden Gate (Zlota Brama), şehrin kara tarafından giriş kapısıdır. Kemerli kapının üstünde bulunan 4'er heykelin her biri zenginlik, özgürlük, şöhret, eğitim, barış, sağlık vb. olguları simgelemektedir.



Green Gate, Uzun Pazar ve Motlava Nehri arasında yer alır. 1568-1571 yılları arasında inşa edilmiştir. Polonya kraliyet ailesinin konaklama yeriymiş.



Neptün Anıtı ve Havuzu, Uzun cadde üzerinde yer alır 500 yıllık bir geçmişi vardır. Arkasında yine ünlü bir turistik yapı olan Artus Mahkemesi yer alır.

Motlava Nehri boyunca yer alan rengarenk evler, nehri gezebileceğiniz tekneler de görsel şölen. Bu teknelerin en ünlüsü de Korsan Gemisi (Pirate Boat)'dir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...