28 Eylül 2016

Valensiya

Geçen karıştırırken fotoğraf albümlerini Valensiya fotoğraflarına denk geldim. Sonra düşündüm ki ben bunları blogda paylaşmadım. 10 günlük gezimizde Cenova'dan yola çıkıp, Andora-İspanya-Portekiz ve en son Cote d'Azure bölgesini de gezip bitirdik. 1 günümüzü ayırdığımız Valensiya var bugün blogda :)



İspanya'da, Katalan bölgesinde, Valensia özerk bölgesinin başkentidir. İspanya'da Madrid ve Barselona'dan sonra 3. büyük şehridir.


Valencia Katedrali, eski şehrin merkezinde bulunuyor. Bu katedralin iki tarafında küçük ve çok iyi korunmuş "La Plaza de la Reina" ve "La Plaza de la Virgen" meydanları bulunuyor.


Mercado Central, İspanya’nın en büyük kapalı marketlerinden biridir. Taze balık, et, sebze ve meyve stantlarını gezebilirsiniz. Ülkenin mutfağını burada keşfedebilirsiniz.


Valencia şehrinin en önemli meydanı içinde belediye binası, klâsik filmlerin gösterildiği La Filmoteca ve pek çok barın ve restoranın olduğu Plaça de l'Ajuntament'dir. Bunun dışında Plaça de la Reina ve Plaça de la Verge, şehrin önemli meydanlarındandır. Şehirde özellikle Turia bahçeleri önemli bir yere sahip bir alandır. Bu parkın içinde çocuk bahçeleri, bir çeşme ve spor kompleksleri bulunmaktadır.


Biraz da fotoğraflarla gezelim...





1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...