29 Eylül 2016

MSA'da COOK Günleri

Bu ayın başında blogger arkadaşlarım ile MSA'da COOK günlerinde buluşup çok güzel Meksika yemekleri hazırladık. Meksika yemeklerinin karakteristik özelliği olan acıyı pek sevmesem de diğer her şey tam benim damak tadıma göre. 



Meksika; kakao, vanilya, avakado, yer fıstığı, domates, çili ve mısır gibi tüm dünyaya yayılımış bazı bitkilerin anavatanıdır. Meksika mutfağının geleneksel tüm yemekleri mısır ile yapılmaktaymış. Bir de Çilisiz hiçbir yemekleri yokmuş. Çili tüketiminde de dünya lideriymişler :) Çili yemeğin yanında yenir, genellikle de sosların içinde bulunurmuş. Nasıl bu kadar acı yiyebiliyorlar...


Neyse gelelim biz neler yaptık... 

*Cheddar ve sebzeli nachos,
*Siyah fasulye ve piliç burritos,
*Kremalı chipotle sos ile lime ve kekik marineli Mexican steak,
*çikolata soslu Churro (Fırsat buldukça tariflerini da yazıcam bloguma)

Keyifli ortamda şefimiz Müge Koçak ile birlikte bu güzel yemekler yaparken Cook'un yeni ürünleriyle de tanıştık. Son teknolojiye göre geliştirilen "COOK Sebze ve Meyve Torbası"nda bulunan hava delikleri sebze ve meyvelerin ihtiyacı kadar oksijen alarak canlı kalmasını sağlıyor. Yiyecekler böylece normal saklama koşullarına oranla 3 kat daha uzun süre taze kalabiliyor.  


"COOK Buz Torbası", çevre dostu polietilenden üretildi ve gıda ile temasa uygunluğu onaylanmış bir ürün. Yeni geliştirilen sistemi sayesinde ise ağzını bağlamanıza da gerek yok, doldurup ters çevirin ve kendinden kilitlenmesini seyredin :) 

Gelelim buz kalıplarıyla güzelleşme yollarına. COOK Buz torbası ile elde ettiğiniz buz küpleri ile şunları yapabilirsiniz;
*Yüz çevresi ve boynu güçlendirmek için, COOK Buz torbası’ndan elde ettiğiniz 9-10 adet küp buzu plastik bir kılıf içine koyun. Bunu bir süre yüzünüzde gezdirin. Bu işlemi, buz eriyinceye dek sürdürün.
*Her gece, yatmadan önce cildinizi göz kamaştırıcı bir canlılık kazandırmak için,  İnce bir tülbente sardığınız COOK buz torbasından elde ettiğiniz 8-10 buz kübünü ,hızlıca dekolte bölgenizde  gezdirin.  Soğuk, dokuları gerginleştirip canlandıracaktır.
*Sabahları, yorgun ya da şişmiş gözlerle uyanırsanız, yine COOK buz torbasından elde ettiğiniz buz küplerini yine ince bir tülbente sararak, göz kapağınıza dayayın ve birkaç saniye bekleyin. Farkı hemen hissedeceksiniz.


Bu arada her evin vazgeçilmezi COOK pişirme kağıdı, alüminyum folyo, çok amaçlı folyo, buzdolabı poşetleri benim de olmazsa olmazlarım :) COOK çok amaçlı folyo için buradaki MSA COOK günleri yazıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...