29 Mart 2016

JUİTOX ile Sıvı Detoks Süreci

Uzun zamandır sıvı detoksu yapmak vardı aklımda, ama bir türlü başlayamamıştım. Çok kahve-çay tüketen birisi olarak aklımdaki en büyük soru “1 gün bile kahveyi nasıl bırakırım?”  belki. Ama başardım 3 gün diye niyetlenip, 5 güne tamamladım "Juice Cleanse"imi... 

Bu yazımda detoks öncesinde ne yapmalı, detoks süreci nasıldı, sonrasında nasıl devam ettim onu paylaşmak istiyorum sizinle.

Sıvı Detoks


Aslında kendinizin de evde hazırlayabileceği detoks tarifleri mevcut ama ben bir günlük niyetlenip mutfağı batırınca bu kez profesyonel bir yardım aldım. Ben tercihimi JUITOX'tan yana kullandım.

Peki nedir bu sıvı detoks  programı?  Juice Cleanse, (sebze-meyve suyu ile arınma) , belirlediğinizr süre boyunca katı yiyecek tüketmeyerek, besin değeri yüksek, vitamin ve mineral dolu içeceklerle vücudun beslenmesini amaçlayan bir sağlıklı yaşam programıdır. Sindirim sistemimizin dinlenmesine fırsat verirken, vücudumuza giren besin ve enzimler ile vücudumuzun çeşitli toksinlerden arınmasını ve yeniden yapılanmasını sağlar. Detoks süresince hayvansal proteinler, kafein ve işlenmiş gıdalardan uzak duran vücudun alkali dengesi düzenlenir. 

Juice Cleanse sayesinde; toksinlerden arınmış daha hafif bir vücut, alkali dengesi düzenlenmiş bir sistem, daha iyi duyular, daha yüksek enerji, daha kaliteli bir uyku, daha sağlıklı bir cilt, daha sağlam bir bağışıklık sistemi, daha güçlü bir metabolizma, daha rahat bir sindirim sistemi elde edersiniz.

Juitox'un sayfasında "cleanse" paketlerini  incelediğimde "Bride's Best Friend" serisini hem kalori hem de tat olarak kendime uygun olabilir dedim.  Günlük 500 ml.lik 6 tane şişe olarak geliyor size. Ben 3 günlük kür olarak başladım önce. Sonra devam edebilirim deyip, son iki gün için de “Advanced” serisini sipariş verdim.

Juitox

Ve gelelim ben nasıl hissettim? İşte detaylar...

Detoksa Başlamadan Önce;
Sağlıklı bir beslenme düzeniniz varsa detoksa hemen başlayabilirsiniz; ama hayvansal ağırlıklı ürünler tüketiyor, hazır ve işlenmiş gıdalardan oluşan bir beslenme düzeniniz varsa ya da kahveyi benim gibi çok tüketiyorsanız en az 1 günlük hazırlık süreci gerekiyor. Ben 2 gün öncesi kahveyi azalttım ve paketlenmiş gıda tüketimini kestim. 

Juitox

Detoks Süreci;
1. GÜN; Güne ılık limonlu su ile başladım. İlk acıkma sinyali ile ilk 500 ml.lik şişemi içmeye başladım. Arada da hep bol bol su içmeye devam ettim. Öğlene doğru kafein noksanlığı etkisini göstermeye başladı. Hafiften baş ağrısı başladı. Ama biliyordum ki biraz dayanabilirsem geçecekti. Ve içmedim :) Bu arada çay da içmedim.. Akşam üzeri artık bir şeyler yeme, çiğneme ihtiyacı duyuyorsunuz, acıkma diye hissettiğiniz aslında bu. Bunu da salatalık veya yeşil elma yiyerek giderebilirsiniz. En masum ve zararsız çözüm oluyor. Ben de yarım elma yedim dayanamadım :) Bir de mutfak bankosunda duran badem paketini saklamayı unuttuğum için (evet kendimden saklamak) 4-5 badem de ilk gün için dayanamadığım ekstra atıştırma oldu.

Sıvı Detoks

2. GÜN; Biraz daha iyi hissediyordum kendimi. Yine ılık limonlu su ile başlıyoruz... Acıkma sinyali yoktu, e bu sıvılar beni demek ki doyuruyordu :) Ama benim gibi çok üşüyen birisi için sadece soğuk bir şeyler tüketmek daha çok üşümeme sebep oldu.  Böyle zamanlarda da sıcak, yağsız, tuzsuz bir sebze çorbası tüketebileceğimiz yazıyordu gelen pakette. Ben de kendime kabak haşlayıp blanderdan geçirdim. Ilık ılık iyi geldi. Ve tabii ki bol bol su içmeye devam :)

3. GÜN; 3. günde ilk 2 gün azalan enerjim geri geldi. Kendimi daha dinç hissediyordum.  Artık son gün diye düşünürken ben bu sıvılara çok alıştığımı fark ettim “+2 gün daha detoksa yapsam mı ki?” düşündüm ve kendimi detoks profesyoneli görüp “Advanced” serisinin siparişini verdim. Sadece sıvı tüketiyorsunuz gibi düşünmeyin, inanın besleyici oluyorlar. 

4. GÜN; Artık bir şey yeme ihtiyacı hissetmiyordum, bol bol su içmeye devam ettim ve sadece "Juitox" sıvıları bana yeterli geliyordu. Peki abur cubur isteği hiç mi olmuyordu? Kendimi programlamıştım bu kez başaracaktım. Vücudumun toksinlerden arındığını bilmek, daha sağlıklı olma yolunda olduğunu bilmek o abur cuburlardan sizi uzak tutuyor zaten.. Gözümün önünde bile istemez oldum :)

5. GÜN; Bu bir zayıflama programı değildir ama, şeker almadığım, abur cubur yemediğim ve sadece sağlıklı içeceklerden tükettiğim için vücudumun hafiflediğini hissettim. Tartıda güzel sonuçlar elde ettim. Çikolatasız duramayan ben bile 5 gün "Juice Cleanse" yaptıysam bundan sonra da şekersiz hayata hazırım diye düşünmeye başladım. 

Detoks Sonrası; 
Güne ılık limonlu su ile başlamaya devam ve hatta bunu alışkanlık haline getirmek gerekiyor. İlk 2 gün çiğ meyve-sebze ve bol salata tüketmek gerekiyor ki ben sabah öğünümü meyve salatası yaptım. Öğlen haşlanmış sebze, akşam da yağsız tuzsuz sebze çorbası ve tabii ki bol su...3. günden sonra yavaş yavaş süt, et ve diğer hayvansal ürünleri tüketmeye başlanabiliyor. Et çok da tercih ettiğim bir besin olmayınca henüz ben yemedim. 

Juitox

Peki ne sıklıkla yapılabilir diye sorarsanız, ayda 3 gün vücudumuz ve sağlığımız için çok güzel sonuçlar verecektir. Detoks sonrası eski alışkanlıklara dönmek kolay ama siz ne kadar vücudunuz toksinlerden, işlenmiş gıdalardan uzak tutabilirseniz, vücudunuz bir o kadar bu maddeleri istememeye başlayacaktır. Evet artık detoks sonrası 4. gün ve hala paketli gıda isteği uyanmadı :)

Hamile ve emziren anneler için de sadece “Juice Cleanse” yapılması önerilmiyor, ama yiyeceklerin yanında tüketebileceği sağlıklı bir içecek olarak tavsiye edebilirim. 

3 yorum:

  1. Merhaba gerçekten güzel bir bilgilendirme olmuş☺️ Bir sorum olucak içecekleri yanınıza aldığınızda nasıl soğuk tuttunuz ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ☺️ Dışarıda olduğunuz zaman içecekleri Nasıl soğuk tuttunuz?

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, bu değerli bilgiler ile beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim size.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...