22 Aralık 2015

Yeni bir aplikasyon;LCWbaby

Geçtiğimiz haftalarda LCWaikiki'nin anne ve anne adayları için çok yararlı olacağını düşündüğüm yeni bir telefon aplikasyonunun tanıtımındaydım. LCWbaby... Aplikasyonda hamileliğinizi hafta hafta , bebeğinizin de 24. ayına kadar gelişimini takip edebiliyorsunuz. Tüm telefonlara ücretsiz indirilebilen bir uygulama. Yani hem iTunes, hem de GooglePlay'de var. Facebook üzerinden de üye olabilirsiniz.  Üye olduktan sonra anne adayları gebelik haftalarını, bebeği olan anneler de bebeğin doğum tarihini giriyor.


Yazılar işin uzmanları tarafından yazılıyor diyor LCWaikiki'nin Dijital İletişim Müdürü Taha Mehmet Doğruyol. Acıbadem Fulya Hastanesi'nin doktorları ile birlikte çalışıyorlar.


Hamilelik süresince bebek ve annenin haftalık gelişimi takip edilebiliyor, fotoğraflar çekip arşivlenebiliyor, hatta bebeğin muhtemel doğum tarihi öğrenilebiliyor. Ebeveynlerin bebeklerine isim seçmesine de yardımcı olan uygulama ile favori isimler unutulmamak için kayıt altına da alınabiliyor. Hamilelik döneminde kritik bir konu olan kilo kontrolleri dâhil,  tüm bilgiler Acıbadem Fulya Hastanesi’nin uzman kadrosu tarafından düzenli olarak güncelleniyor. 


Uygulama, hamilelerin yanı sıra 24 aya kadar bebeği olan anneler için de oldukça kullanışlı. Bebeğinizin 24 aya kadarki gelişimi hakkında detaylı bilgiler veren ve aylık olarak annelere kılavuzluk yapan “LCWbaby” mobil uygulamasında; emzirme, aşı, alt değiştirme, ilaç gibi hatırlatmalar da bulunuyor.  Boy, kilo ve baş çevresi bilgilerini kayıt altında tutan uygulama aynı zamanda bebeğin fotoğraflarının arşivlenmesine de olanak veriyor.

Uygulamada çok da güzel yazıların olduğu bir blog var. Blogu www.lcwbaby.com adresinden de takip edebilirsiniz.

Sonrasında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Hüsnü Görgen ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Ülkü Tıraş ile sohbete daldık. Aplikasyonu hazırlayan ekipteler. Onlar da internetteki bilgi kirliliğinden bahsettiler. Her şeyin cevabını internette araştırmak ne kadar doğru bilinmez. Aysu ilk
doğduğunda çok yaptım ama neyse ki sonra kendime geldim. Artık hastalıkları internetten araştırmıyorum.




1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...