16 Aralık 2015

Başarılı ebeveyn olmanın yolu ebeveyn koçluğundan geçiyor


Çocukların mutlu bireyler olarak yetişmesinin yolu, anne babalarının onlara doğru biçimde yaklaşmasından geçiyor. Anne ve babaların koçluk ve mentorluk becerilerini geliştirmeleri için Ebeveyn Koçluğu programını geliştiren Flow Koçluk Okulu, bu program sayesinde bu alanda çalışmak isteyen koç adaylarını da desteklemeyi hedefliyor.
Ebeveyn koçluğunun her geçen gün daha da geliştiğini belirten Flow Coaching International Akademik Direktörü Talyaa Vardar, “Günümüzde ebeveynler önceki nesillere göre çok daha stresli, bu durum yoğunlukla birleşince ailelerinden ve arkadaşlarından da uzaklaşıyorlar. Dolayısıyla problemleri tespit edip, bu problemler üzerinde birebir çalışmak ve çözüme ulaşmak onlar için oldukça faydalı oluyor. Bu anlamda koçluk eğitimlerinin hem çocuklarına mentorluk etmek isteyenler hem de ebeveyn koçluğu yapmak isteyenler için çok faydalı sonuçlar doğurduğunu söyleyebilirim” dedi.

Ebeveyn koçluğu ebeveyn koçluğu yetileri kazanmak ve çocuklarına koçluk ve mentorluk sunmak isteyen ebeveynler, ebeveyn koçluğunda uzmanlaşmak ve kendilerini geliştirmek isteyen koçlar, eğitimciler, rehber öğretmenler, koçluk ve mentorluk sayesinde ebeveynlerle olan iletişim becerilerini geliştirmek isteyen, çocuklara uyum ve başa çıkma becerileri konusunda destek sağlamak isteyen eğitmen ve okul danışmaları katılabiliyor.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...