3 Eylül 2015

Tatlı bir kaçamak için Marmara Adası…


Yaz mevsimi biterken bir iki tatil fırsatı daha yakalasak hiç fena olmaz değil mi? Yıllık izninizi yaz başında kullandıysanız biraz nefes alma zamanınız gelmiş demektir. Öyle çok uzun olmasına gerek yok 3-4 günlük tatil bile eminim ki havanızı değiştirecektir.

Tatil kaçamağı kısa olunca o zaman hemen en yakın yerlere göz atmak gerekiyor. Biraz huzur, biraz sakinlik, biraz yeşil, biraz mavi arıyorsanız o zaman kısa bir Marmara Adası tatili hiç fena olmaz.

Gökçeada’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük adası olan ve Kapıdağ Yarımadası ile Şarköy arasında yer alan Marmara Adası,  deniz, doğa ve tarihi değerlere düşkün seyahat severler için ideal bir tatil yeridir. Ne yazık ki gün geçtikçe kirlenen Marmara Denizi’nde, denize girebileceğiniz “temiz” iki-üç yerden birisidir Marmara Adası.

Ada'da bilinen ilk yerleşme antik çağda Miletoslular tarafında kurulmuştur ve 15. yy.' dan itibaren Türkler yerleşmişlerdir. Tarihi evleriyle ve sokak çeşmeleriyle mistik bir havaya sahip sahip köylerini dolaştığınızda tarihi dokuyu iliklerinize kadar hissetmeniz mümkün.

Adada zevkinize ve bütçenize uygun pek çok pansiyon ve apart bulabilmeniz mümkün. Oldukça sıcakkanlı olan yerli halk size pansiyonuna gelen bir müşteri gözüyle değil yaz tatilinde ziyarete gelen akraba gözüyle bakar.

Marmara Adası'nda denize girebileceğiniz plajların hemen hemen hepsi ince kumdur.En bilinen plajları Kole Plajı, Çınarlı Plajı, Manastı Plajı, Aba Plajı ve Şifalı Su Plajı’dır. Adanın arkasında kalan daha bakir plajları da görmek istiyorsanız o bölgelere ulaşım için tekneleri tercih etmeniz gerekecek.

Ada genelinde her daim taze balık yiyebileceğiniz enfes rum mezelerini tadabileceğiniz pek çok restoran bulunmaktadır. İstanbul’la kıyaslandığında çok ekonomik bütçelerle en nefis balıkları yiyebileceğinizi unutmayın.

Marmara Adası’na ulaşıma gelince İDO’nun İstanbul’dan hem Yenikapı’dan hem Bostancı’dan Marmara Adası’na tarifeli deniz otobüsü seferleri var. Eğer bu tatil fikri aklınıza yattıysa size bir haberim daha var. Bu tatilinizde ulaşım harcamanızın %50’si iade. Evet yanlış duymadınız, şayet CEPTETEB kredi kartınız ile İDO biletinizi aldıysanız bu kampanyadan faydalanabilirsiniz.

Bu kadar güzel bir fırsat varken, bence bu tatlı kaçamağa hayır demeyin.

Şimdiden keyifli tatiller…

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...