17 Eylül 2015

Disney Dünyası

Disney benim çocukluğuma da damga vurmuş yılların markası olarak şimdi de benim kızlarımın hayatında önemli bir yer tutuyor. Karla Ülkesi'nden Elsa ve Anna'yı her kız çocuğu gibi çok seviyoruz. Ya da hangi kız Rapunzel gibi uzun saçları olmasını istemez ki... Peki Prenses Sofia gibi nazik olmak, Minnie Mouse gibi ise sevimli... Bu karakterler için Disneyland'a gidip Aysu'daki heyecanı görmek ise tarif edilemez...
 

Disney'den davet gelince çok heyecanlandım.. Üstelik devatte çok sevdiğim Üstün Dökmen de olacak ve kendisinden değerli bilgiler edinecektik... Hem de Disney dünyasını keşfedecektik...
 
 
Disney'in sırrı, tüm ailenin birlikte paylaştığı sihirli anlar yaratması, çünkü gerçek sihrin aile içinde paylaşımla, sohbetle ve oyuna dönüştüğünde ortaya çıkacağına inanıyor. Disney yarattığı kalplere dokunan hikayeler ve eğlenceli karakterleri etrafında tüm aileyi bir araya getirirken çok itinalı süreçlerden geçirerek hazırladığı içeriklerinde öne çıkan temel değerlerin çocuklar ve ebeveynleri arasında sohbete dönüşmesine olanak da sağlamaktır. 
 
 
Şöyle ki; bizim kızlar Disney'in özellikle prenses masallarına bayılırlar. Ve bizim akşamları hikaye anlatma, hikayelerden oyun kurmalarımız, o oyundan bir karaktere dönüşmelerimiz bize keyifli anlar yaşatıyor. Özellikle Aslı biraz Prenses Sofia'cıdır... Ve gün içinde Disney Channel'dan izlediği hikayeyi akşamları bize anlatması hem düşünme, hem anlatma becerisini geliştirdiğini düşünüyorum..
 
 
Disney eşsiz hikaye anlatım becerisi ve yarattığı eğlenceli karakterleri üzerinden çocukların benimsediği, ailelerin güvenebileceği içerikler üretir. Bununla birlikte Disney, çocukların gelişim süreçlerinde öğrenmeleri gereken temel değerlerin öncelikle aile içinde aktarılması gerektiğine inanmaktadır. Buna paralel olarak oluşturulan Disney markalı içeriklerle aile içi eğitimle temelleri atılan bu değerlere gönderme yapılır. Yaratılan Disney markalı tüm içerikler çocuk gelişimi açısından önemli olan bir dizi olumlu ve evrensel değeri desteklemektedir. Disney, çocukların hayal gücünü tetikleyen, sonrasında onları anlatmaya, paylaşmaya, hikayenin bir parçası olup hikayeyi sürdürmeye yönlendirmektedir. 
 
 
Disney'in titizlikle hazırlanan içerikleri olduğuna inanıyorum; Ve bu süreci kendiler şu şekilde anlatıyor; "Disney’de her şey güzel bir hikayeyle başlıyor. Bir yazar, yönetmen yada prodüktör güzel bir fikirle geldiğinde tüm ekip bir araya gelerek fikrin geliştirilmesi için uğraşır. Yazarlar ve karakter tasarımcıları ile eğitim danışmanları ve konunun uzmanları bir araya gelerek konsepti ve mesajları oluşturur. Aylar süren bu hazırlık çalışmalarında tüm ayrıntılar en ince detayına kadar değerlendirilir. Ardından bir pilot bölüm çekilerek çocuklara aileleriyle birlikte izlettirilir ve görüşleri alınır.  Çizgi filmleri oluştururken farklı kültürlerden uzmanlar birlikte çalışarak ortak bir kültürel perspektif benimserler. Disney’in hikayelerinin gücü, biraz da buradan kaynaklanır. Disney dünyanın her yerindeki, her kültürden çocuğu ve aileyi bir araya getirip ortak bir paydada buluşturan hikayelerin adresidir. "

 

Şimdi de yepyeni çizgi film geliyor : Miles Yarının Ötesinde
Disney’de yeni öyküler ve karakterler üzerinde çalışmalar her daim sürer. 28 Eylül’den itibaren Disney Channel’da ekranlara gelecek “Miles Yarının Ötesinde” de bunlardan biri. 7 yaşındaki cesur Miles ve ailesinin galaksiler arası heyecanlı maceraları çocuklar ve ailelerini birlikte ekran başına toplamaya hazırlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...