8 Eylül 2015

COOK ile Mutfak Sanatları Akademisi'ndeydik...

COOK'un davetiyle geçtiğimiz hafta Mutfak Sanatları Akademisi'nde güzel güzel yemekler hazırladık, sonra da afiyetle yedik... Menümüzde neler vardı;
1-Keçi peynirli pancar salatası
2-Rulo bonfile, taze baharatlar ve parmesan peyniri, domates sosu ile
3-Sebzeli lazanya
4-Damla sakızlı muhallebi

Mutfağınıza harika bir ürün misafir  geliyor. COOK www.cook.com.tr Çok Amaçlı Folyo.Bir tarafı pişirme kağıdı diğer tarafı alüminyum folyo olan ürün ile ezberlerinizi bozacaksınız.Alüminyum Folyoların sağlıksız olduğu söylentileri bir şehir efsanesine dönmüş ancak bir türlü ispat edilememişti. COOK  Strateji ve iş geliştirme Koordinatörü Gökhan Tiritoğlu yağlı pişirme kağıdı ile alüminyum folyoyu birleştirerek yepyeni bir ürün geliştirdiklerini açıkladı.Ürünün tamamen Türkiye'de üretildiğini dile getiren Tiritoğlu,ürün sayesinde artık mutfaklarda sağlıklı ve damak zevkinize uygun yemekleri daha kolay  ve basit şekilde yapabileceğinizi ifade ediyor.

Bugün ise  o gün menümüzde yer alan "sebzeli lazanya"nın tarifini vermek istiyorum.



Malzemeler;
Hamuru için;
300 gr un
3 adet yumurta
tuz
zeytinyağı
Üzeri için;
50 gr toz parmesan
Sebze kısmı için;
1 adet soğan
adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
50 gr domates salçası
2 adet domates
2 diş sarımsak
3-4 dak taze kekik
500 ml kahverengi et suyu
tuz-karabiber, zeytinyağı
Beşamel sos için;
60 gr tereyağı
60 gr un
500 ml süt
1 gr toz muskat
1/2 adet soğan
3 diş karanfil
1 adet defne yaprağı
tuz-karabiber

Hazırlanışı;
Hamuru;
Bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurun, Cook doğada çözünür streç film ile sarın ve buzdolabında en az 30 dk. bekletin. Makinede açılır. Pişirme yapacağımız kabı Cook çok amaçlı folyo ile kapatın. Sıra sıra beşamel sos ve sebzeli karışım ile kat kat yayılır 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Sebzeli Kısım;
Soğan, havuç, kırmızı biber, kabak ve sarımsak kük küp doğranır ve bu sırayla kızgın tavada sotelenir. Salçayı ekleyip sotelemeye devam. Ardından küp küp doğranmış domates ve et suyu da ilave edilir. ocaktan alıp, taze kekik, tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.
Beşamel sos;
Tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun ve soğutun. Sütü ekleyip sürekli karıştırın ve kısık ateşte tıkırdatın. Tuz, karabiber ve muskat ile lezzetlendirin. Soğana defne yaprağını karanfiller ile tutturun. Beşamelin tıkırdatma sırasında tencerede tutun sadece.



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...