23 Ağustos 2017

Günübirlik Bulgaristan

Geçtiğimiz hafta sonu arabaya doluştuk ve hep beraber Bulgaristan yolunu tuttuk. Bu kez  rotamız daha önce gitmediğimiz Burgas'ın güneyinde kalan sahil şeridiydi. Erken çıktık çıkmasına ama daha önce bayramda bile denk gelmediğim pasaport kontrolü yoğunluğu vardı. 2 saat süre kontrol sonrası Bulgaristan topraklarındayız.



Malko Tırnovo'yu geçtikten sonra vadi üzerinden geçen köprüe bangi jumping yapan bir gruba rastladık biraz seyrettik. Aysu'nun şimdiden extrem sporlarına ilgisi olacağını düşünüyorum. Benim kayamadığım su kaydıraklarına meraklı olması, illa ben de yapayım bangi jumping demesinden belli oluyor :)



Bulgaristanın en güneyi, yani Türkiye sıırının olduğu Rezovo kasabasına gidiyoruz. Arada bir derenin olduğu sınır şeridi, keşke burada da gümrük kapısı olsa da dedirtiyor.





Buradan da sahil boyunca olan; Ahtapol, Varvara, Tarevo, Lozenets, Kiten, Primorsko kasabalarını gezdik. Yerli turistin yoğun bir şekilde buraya geldiğini gördük.







Tsarevo'da verdiğimiz yemek molasından da  100 km yukarıda kalan yerlere göre fiyatların nerdeyse yarı yarıya olduğunu fark ettik. Biraz daha yabancı turistin de geldiği bölgeler Sunny Bech,  Nesseber'a göre fiyatlar çok iyiydi :)



Yolumuz Burgas'a doğru devam ederken, daha önce adını duyduğum annemlerin de ziyaret ettiği şatoya geldik. Bizim amaç Burgas'da olan "Kum Festavaliéni görmek olduğu için hava kararmadan gitmemiz gerektiği için içini gezemedik. Burası Bulgar bir zenginin kendisine yaptırdığı bir şato ve ziyarete açılmış. tarihi bir şato olsaydı belki daha ilgimizi çekerdi.



Ve hedef her yıl bu zamanlarda yapılan kum festivali. Burgas'ın "Morska Gradina"sının sonunda yer alıyor. Her yıl farklı bir konsepte yaoılıyor. Bu yıl çizgi film karakterleri vardu. Aysu ve Aslı'nın çok ilgisini çekti.





Artık karanlık da bastırınca sivri sinekler ortaya çıktı. Aman siz siz olun sinekkovarsız gitmeyin :) Oyun parkında eğlendik, yemeğimizi yiyip dönüş yoluna geçtik..

Farklı yerleri keşfettiğimiz bir günün ardından mutlu bir şekilde evimizdeyiz :)

1 yorum:

  1. Ne güzel yapmışsınız, değişikliğin en güzelidir her halde, imrendim doğrusu. Resimler de harika, hiç de yabancılık çekmedim sizinle birlikte dolaşırken sayfanızda. Emeklerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...