3 Haziran 2017

"Patatesli Fritata" Tarifi ile Tefal Titanyum Serisini Deneyimledik

Geçtiğimiz haftalarda Nora Romi ve Tefal'in davetlisi olarak Mutfak Sanatları Akademisi'nde Şef Arda Türkmen eşliğinde Tefal Titanyum Serisi hakkında bilgiler alıp deneyimleme fırsatımız oldu. Şefimiz Arda Türkmen olunca sosyal medyadaki hayran kitlesinden de epey bir soru yağmuruna da tutulduk.


60 yıldır evimizin en yenilikçi yardımcısı Tefal, sağlıklı ve güçlü yapısıyla dikkat çeken, granit kaplamaya göre 3 kat daha dayanıklı olduğu test edilmiş ve kanıtlanmış. Artık keyifli sofralarımızın baş kahramanı olmaya aday görünüyor. Benim gönlümü fethetti bile :)



Sağlığımıza bizim kadar önem veren yeni Tefal Titanium Serisi ile doğda bulunan ve tıpta dahi kullanılan titanyum materyali sayesinde hem lezzetli hem sağlıklı yemekler hazırlamak çok kolay... Eee "Doğal Olarak Sağlıklı" dememişler boşuna.



Yemeğe geçmeden önce Arda Türkmen'in yapışmazlık testi ile titanyum tavanın "yüksek yapışmazlık" özelliğine inanın hayran kaldım. Herkes evinde en az bir kere sütü ocakta unutma ile karşı karşıya kalmıştır. Sütü kaynattık kaynattık, ilginçtir taşmadı ve en sonunda simsiyah bir tabaka halinde tavada kaldı. Sonra tavayı akan suyun altına tuttuğumuz anda yanmış tabakanın da akıp gitmesi işte bu dedirtti :)



Güçlü ve aşınmaya karşı dayanıklı yapısı, yüksek yapışmazlık özelliği ile ön plana çıkan Tefal Titanium Serisi kaplama uzmanlığını en üst seviyeye çıkarıyor. Bu seriye ait Titanium Force ile 4 yıl, Titanium Pro ile 8 yıl, Titanium Excellence ile ise tam tamına 12 yıl boyunca yapışmaz kaplama dayanıklılığı sunuluyor. Üstün yapışmazlık özelliği sayesinde son derece kolay temizlenen Titanium Serisi, ideal pişirme sıcaklığı göstergesi Thermo-spot sayesinde, yemekleri tam kıvamında pişiriyor. Bu özel serinin şık tasarımı ile pişirdiğiniz lezzetli yemekleri kolay servis edebilir, yemek yapma keyfinizi arttırabilirsiniz.

Bir de tarif isteyenlere de de işte tarif;
 "Patatesli Fritata" 
5-6  büyük boy patatesi küp küp doğrayıp tavada erittigimiz tereyağında dışları iyice renk alıncaya kadar 10-15 dakika pişirdik.. 7 yumurta ve 2 de yumurta akını çırptık, yeşillikleri ince ince doğrayıp ekledik. Patatesler pişince bir tabağa alıp yumurtayı tavaya koyduk. Ardından da patatesleri yeniden ekledik. 2 dakika ocakta pişirip, önceden 180 derecede ısıtılmış turbo fırına koyup 15 dakika da fırında pişirdik... Pufidik pufidik "Patatesli Fritata"mız hazııırrr..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...