13 Haziran 2014

Uni ile Bebeklerin Dünyasına Davet

Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri’nin "Uni ile Bebeklerin Dünyasına Davetlisiniz" etkinliği, 11 Haziran 2014 Çarşamba günü Urza Restaurant’ta gerçekleştirildi.  Uni’nin düzenlediği etkinlikte bebek bakımı ve hijyeni konuları değerlendirildi.
 
Türkiye’nin en önemli bebek bakım markalarından Uni, Urza Restaurant’ta gerçekleştirdiği toplantı ile bizleri bebeklerin dünyasına götürdü.
Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri Pazarlama Müdürü Nükhet Mertan’ın konuşması ile başlayan etkinlik,

Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri Danışman Doktoru Murat Palabıyık’ın ‘Bebek Cildi Hassastır Bakımı Özen İster’ konulu sunumu ile devam etti. Doktorumuz bize çok faydalı bilgiler aktardı...
 
Yenidoğan bakımı konusunu da değerlendiren Neonotolog Murat Palabıyık, sunum sonunda merak ettiğimiz soruları yanıtladı.

Kahvaltı ve sunumun yapıldığı "Uni ile Bebeklerin Dünyasına Davetlisiniz" etkinliğinde bebek bakımı ve hijyeni ile ilgili bilgiler edinirken, keyifli bir gün geçirdik...
 
Tabii böyle güzel bir etkinlikte pasta kesmesek olmaz...

 
Gün sonunda bize çok da güzel bir "UNI" sepeti hazırlamışlar... Zaten ıslak mendilde hep tercihim olan "UNI" ıslak mendilleri yanında; makyaj temizleme mendilleri ve göz makyajı temizleme diskleri ile tanışmış olduk...
 
Veee işte size de sürpriz...
"UNI" bize hazırlar da çok değerli siz takipçilerimizi unutur mu? Sizin için de çok güzel bir hediye sepeti hazırlamışlar... İçinde yeni doğan şampuanı, bebek yağı, pişik kremi, ıslak mendilleri ve göz makyaj diski olan.... Tek yapmanız izleyicim olup, fotoğrafı paylaşıp postun altına yorum bırakmanız... İnstagram, twitter, facebook veya blog üzerinden herhangi birinden paylaşımı yapıp herhangi birinde yorum bırakabilirsiniz.... Son katılım 18 Haziran... Herkese bol şans....
 
 
 Uçan balon görüp fotoğraf çekilmezsem olmaz....Ya benim kızların uçan balon sevgisi kime çektiği buradan anlaşılıyor dimi???
 
 

BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİNİN İÇERİĞİNE DİKKAT

Yenidoğan bebeklerin doğumdan itibaren bakım ve temizliğinde kullanılan ürünlerin içeriği büyük önem taşıyor. Bebek bakım ürünlerinde yer alan zararlı kimyasallar; ciltte alerjik tepkilere, kızarıklığa, pişiğe ve mikrobik hastalıklara yol açabiliyor. Bebekleri kimyasallardan korumanın yolu ise bakım ürünlerinin içeriğini dikkatle araştırıp incelemekten geçiyor.

 
Bebekler yetişkinlere oranla daha ince bir cilde sahip. Derilerinin en dış tabakasında koruyuculuğu sağlayan yağ ve salgılar yeterince yok. Cilt yüz ölçümlerinin kendi ağırlıklarına oranı da yetişkinlere göre daha fazla. Bu bakımdan günlük bakım ve hijyen amaçlı kullanılan ürünlerin, bebeklerin hassas cildi ile uyumlu, saf ve doğal ürünler olması gerekir.


Uzmanlar SLS ve SLES İçermeyen Şampuanları Öneriyor

Bebeklerin saçını ve cildinin temizlenmesini sağlayan şampuanların içeriğinde yer alan kimyasallara özellikle  dikkat edilmesi gerekiyor. Şampuanların içeriğinde yer alan köpürmeyi sağlayan SLS ve SLES maddeleri ciltteki yağı çözücü bir etkiye sahip olduğu için cildi kurutabiliyor. Bu da bebeklerin cildinde çeşitli tahrişlere ve kızarıklıklara neden oluyor.


Bebeklerin bakımı ve hijyeni için seçilecek ürünlerin içeriği konusunda Çocuk Sağlığı-Hastalıkları Uzmanı ve Neonatolog Dr. Murat Palabıyık, şunları söylüyor: Bebeklerin en önemli organı cildi olduğu için cilt bakımı ve hijyeni konusunda ailelere önemli bir görev düşüyor. Bebeklerin bakımında ve temizliğinde kullanılan ürünlerin alkol, paraben, parfüm, sülfat, phthalate, SLS (Sodium Lauryl Sulfate), SLES (Sodium Laureth Sulafte) içermemesi gerekiyor. Bebek ürünü seçerken mutlaka içerik kısmının incelenmesini öneriyoruz. Aileler özellikle şampuan seçiminde oldukça dikkatli davranmalılar. Şampuanlara köpürme özelliği, SLS ve SLES  ile veriliyor ve bu kimyasalların bebek ürünlerinde kullanılması uygun değil. SLS ve SLES’nin bebek cildini tahriş edici, kızarıklık ve kaşıntı yapıcı etkisi bulunuyor. Aileler, SLS ve SLES kimyasallarını içermeyen, dolayısıyla da köpürmeyen ürünleri tercih etmeli.  

 
Çok hassas ve ince olan bebek cildi, zedelenme riskine de açık. Cilt bütünlüğünün bozulması ise bebek için enfeksiyon riski oluşturabilir. Bu nedenle bebeklerin temizliği ve bakımında hassas cildi ile uyumlu, saf içerikli bebek ürünleri kullanılmalı.

 
’’SLS ve SLES Maddeleri İçermeyen Ürünler Tercih Edilmeli’’

Yenidoğan cildine özel ürünler geliştiren Uni Baby, ailelere en güvenilir içeriği sunuyor. Yenidoğan bakım ürünleri pazarının gelişmesine öncülük eden Uni Baby markası ile bebek bakımında iddialı olduklarını belirten Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri Pazarlama Müdürü Nükhet Mertan, bebeklerin bakımında tercih edilecek ürünler konusunda şunları söylüyor: ’’ Biz Uni Baby olarak bebeklerin cildine, özellikle yenidoğan dönemine uygun cilt bakım ürünleri üretiyoruz. Bebek tenine değen hiçbir ürün zararlı kimyasalları içermemeli.  Biz de Uni Baby olarak, uzmanların bebek bakımı için önerdiği şekilde;  yenidoğan bebeklerin cildine uygun saf içeriklere sahip Uni Baby Yenidoğan Serisi’ni geliştirdik. Saf su ve doğal pamuktan oluşan Uni Baby Yenidoğan Islak Pamuk Mendil yenidoğan bebeğin cilt temizliğinde güvenle kullanılıyor.Özel pompası ile köpük formunda  kullanılan Uni Baby Yenidoğan Köpük Şampuan ise, kolay durulanan saf formülü ile yenidoğan bebekler için güvenilir içeriğe sahip. Uni Baby Yenidoğan Serisi, ilk günden itibaren güvenle kullanılır.

 

Uni Baby olarak, içerdiklerimiz ile değil, içermediklerimiz ile gündeme geliyoruz. Anneler tarafından tercih edilen şampuanlarda ne kadar köpürürse o kadar iyi temizliyor algısı var. Biz Uni Baby olarak bu algının yanlış olduğunun özellikle altını çiziyoruz. Şampuanlara köpürme özelliğini veren SLS ve SLES zararlı kimyasal maddelerdir. Pek çok yüz temizleyici ve şampuanın içeriğinde kullanılan bu maddeler cilt tarafından kolayca emilir ve vücuttan atılması oldukça zordur. Uzmanlarında belirttiği gibi aileler, bebekleri için tercih edecekleri şampuanların içeriğinde bu kimyasal maddelerin olmamasına dikkat etmeliler.

 




 
 
 
 
 

5 yorum:

  1. Merhaba,
    İzleyicinim, duyurumu yaptım : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=503241823109010&set=a.163937217039474.25223.100002695910214&type=1

    Uni, Ankara'ya da gelse keşke...

    Sevgiler...
    worldsameworld@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. https://twitter.com/denizgunerkrbs/status/477949002814877696 ddeniz güner karabaş denizguner77@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. merhabalar
    izleyicinizim
    https://www.facebook.com/dorefirsat/posts/629455580478650

    dorefirsat@hotmail.com

    YanıtlaSil
  4. slm mehpare01 olarak izleyicinim
    https://twitter.com/01mehpare/status/478660254503153664

    mehpare01@gmail.com
    mehpare ölmesek

    YanıtlaSil
  5. gfc oğuz akdeniz
    https://twitter.com/AkdeniZZZZzzzz/status/478664096989339648
    oğuz akdeniz
    akdenizzzzzz@gmail.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...