27 Haziran 2014

Oriflame THE ONE

Geçtiğmiz hafta "Playdate Turkey" ve "KokoshAnne" Meltem ev sahipliğinde çok güzel bir etkinliğe davetliydim....
 

Kuruçeşme Mia Mensa'da gerçekleşen "Oriflame ile Günlük Makyaj Sırları" buluşmasında biz blogger anneler Oriflame'in yeni makyaj markası "The One" ile tanışırken, ünlülerin makyaj artisti Rıfat Yüzüak'tan gündelik makyaj sırlarını uygulamalı olarak dinledik...Rıfat Yüzüak'ın küçük dokunuşlarla, kısa süre içerisinde mankene uygulamış olduğu harika makyaj ile, çocuklu ve yoğun tempolu hayatta kullanabileceğimiz pratik tüyolar aldık...


Serbest Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak’tan gündelik makyaj sırları

Nemlendiriciyi bir fırça yardımıyla sürmeniz kan akışını hızlandırmanıza da yardımcı olur. Gereğinden fazla nemlendirici sürmekten kaçının.


 
Fondöten uygulaması ve seçimi

Fondöten doğru bir fon oluşturmak için kullanılır. Cildi çok fazla fondötenle kapatmaya çalıştığınızda fondöten cildinizde kalınlaşacağı için olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Homojen bir şekilde, çok ince kullanılması gerekir. Eğer fondöten sürdüğünüzde hala
cildinizde rahatsız eden kusurlar var ise sadece sivilcelerin ve lekelerin üzerine kapatıcı sürebilirsiniz. Fondöten seçiminde rengini doğru seçmek için deneyebileceğiniz en rahat yer dekoltedir. Fırçayı bastırmadan sağa sola hareketlerle cilde yedirebilirsiniz. Fondöten güzel bir makyaj için en önemli adımdır. Fırçayla sürmeniz çok az miktarda ürün kullanmanızı sağlar. Akşama kadar dursa bile makyajınız kalın olmadığı için akmasını önler.
BB kremleri yaz aylarında çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Göz altı kapatıcı uygulaması

Şiş ve mor göz altını açık bir ürünle kapatmaya çalışmak Türkiye’de yapılan en büyük makyaj hatalarından birisidir. Aydınlattığınız için göz altını daha çok ön plana çıkartıp, daha belirginleştirmiş olursunuz. Açık renk hiçbir zaman kapatmaz. Eğer kapatmak istediğiniz bir şey varsa ten renginizden daha koyu bir ürünle kapatmanız gerekiyor. Göz altını kapatmak için çok fazla miktarda kullanmayın. Eğer fazla ürün kullanırsanız 15dk sonra göz altında çizgi çizgi topaklanma olacaktır.
 
Pudra
 
Sadece parlama riski olan göz altına ve T bölgesine fondötenden 1 ton açık transparan bir pudra kullanmanız yeterlidir. Göz altına ince bir pudra uygulaması ile toplanma riskini tamamen yok etmiş olursunuz.


Far

Göz kapağınıza bir fırça yardımıyla çok az
The ONE Colour Impact Krem Göz Farı
sürüp üzerine makyaj uygulaması yaptığınızda hem çizgi çizgi toplanmasını engeller hem de daha net görünmesini sağlar.

 
Maskara
Uygulama hatası yaptığınızda en kaliteli üründe bile istediğiniz sonucu alamazsınız. Maskarayı az kullandığınızda kabarır ve havalanır. Tampon yöntemi ile hafif dokunuşlar yaptığınızda kirpiklerinizin hacimli olmasını sağlayabilirsiniz. Bastıra bastıra sürmeniz kirpiklerinizi yapıştırıp, hacimli olmasını engelleyecektir.
 
Yüzü nasıl doğru gölgelendirirsiniz?

Işıltısız mat bir pudrayla çok rahatlıkla gölgelendirme yapabilirsiniz. Pudra sürerken asla fırçanızı pudraya ve yüzünüze bastırmayın! Bu şekilde hem ürünü hem de fırçayı bozarsınız. Dudağınızı öne uzatıp yanağınızda çıkan elmacık kemiği boşluğunuza fırça ile mat bronz pudrayla o boşluğu bronzlaştırabilirsiniz. Yüzünüz daha yukarı kalkmış görünür, Çene kemiğine de hafif bronzlaştırabilirsiniz.

Allık

Cilt renginize uygun bir allığı elmacık kemiklerinizden şakaklarınıza doğru uygulayın. Aydınlatıcıyla göz altı ve elmacık kemiklerinizi arasındaki bölümü aydınlatın.


 
 



 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...