14 Şubat 2018

Juitox ile Sıvı Detoks

Daha önce 2 defa yaptığım Juitox sıvı detoks  (Juice Cleanse)i bu kez eşimle beraber yaptık. Şekersiz hayata ne kadar geçmek istesek de bir türlü başaramamıştık. Ama Aralık ayı itibariyle sağlıklı beslenmeye adım attık. Ve geçtiğimiz günlerde 5 günlük detoks ile bir de vücudumuzdaki toksinlerden de arınmak istedik. Haydi ben daha önce yaptım tecrübeliyim ama eşim de çok başarılıydı.




Nasıl geçti, öncesi, sonrası deneyimlerimi paylaşmak istiyorum bu yazımda.
Peki nedir bu sıvı detoks  programı?  Juice Cleanse, (sebze-meyve suyu ile arınma) , belirlediğinizr süre boyunca katı yiyecek tüketmeyerek, besin değeri yüksek, vitamin ve mineral dolu içeceklerle vücudun beslenmesini amaçlayan bir sağlıklı yaşam programıdır. Sindirim sistemimizin dinlenmesine fırsat verirken, vücudumuza giren besin ve enzimler ile vücudumuzun çeşitli toksinlerden arınmasını ve yeniden yapılanmasını sağlar. Detoks süresince hayvansal proteinler, kafein ve işlenmiş gıdalardan uzak duran vücudun alkali dengesi düzenlenir.

Juising nedir sorusuna buradan da cevap alabilirsiniz...



Juice Cleanse sayesinde; toksinlerden arınmış daha hafif bir vücut, alkali dengesi düzenlenmiş bir sistem, daha iyi duyular, daha yüksek enerji, daha kaliteli bir uyku, daha sağlıklı bir cilt, daha sağlam bir bağışıklık sistemi, daha güçlü bir metabolizma, daha rahat bir sindirim sistemi elde edersiniz.

Juitox'un sayfasında "cleanse" paketlerinden benim en sevdiklerim “Anti Aging” serisi kendime ondan sipariş vermiştim. Eşim ise ilk 3 gün için “Beginner” sonrası için de “sportive” tercih etti.



Detoksa Başlamadan Önce;
Sağlıklı bir beslenme düzeniniz varsa detoksa hemen başlayabilirsiniz; ama hayvansal ağırlıklı ürünler tüketiyor, hazır ve işlenmiş gıdalardan oluşan bir beslenme düzeniniz varsa ya da kahveyi benim gibi çok tüketiyorsanız en az 1 günlük hazırlık süreci gerekiyor. Sağlıklı bir beslenme düzenine zaten geçmiştik ama ben hala kahveyi içtiğim için bir gün kahveyi kestikten sonra başladık.
Sömestr tatiline denk gelip kızların Tekirdağ’da olması da benim için avantajdı. Böylece kızlara yemek yapma derdim de yoktu.



Detoks Süreci;
Güne ılık limonlu su ile başladık ve bunu alışkanlık haline getirdik. İlk detoks sıvımızı da saat 8:30 gibi içmeye başladık. Genelde 15-20 dakikada bitirdik her sıvıyı. Artık vücudum alışık olduğu için bu kez açlık veya kahve içmediğim için baş ağrıları hissetmedim. Akşama doğru havaların soğuk olması nedeniyle sıcak bir şeyler içme gereği duyduğumuzda da papatya çayı gibi rahatlatıcı çay içtik sadece. Son içeceği saat akşam saat 8 gibi içerek günleri bitirdik…
Açlık hissedildiğinde aslında bu bir açlık olmadığını bilin, sadece bir şey çiğneme isteği olduğunu bilin. Böyle zamanlarda da salatalık veya yeşil elma atıştırabilirsiniz.


Detoks Sonrası;
Detoks süreci bitince kendimiz daha rahatlamış hissettik. Güne ılık limonlu su ile başlamaya devam ediyoruz. Detoks sonrası ilk bir iki gün sebze meyve tüketmeye devam ettik. Sonra geçtik hayvansal proteinlere…
Detoksta amaç kilo vermek gibi düşünmein tamamen bir arınma programı. Ama biz eşimle 1-2 kilo da vermiştik. Ayrıca şöyle düşünün yoğun bir hafta sonu geçirdiniz yediklerinizi biraz fazla kaçırdınız. Bir düzene girmek için 1 ya da 2 günlük bir detoks tercih edebilirsiniz.

Aklınıza takılan her sorunun yanıtı için sıkça sorulan sorulara bir göz atın mutlaka...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...