23 Ekim 2017

Sığacık

Son İzmir'e aile ziyaretimizde halamızın pazartesi izinli olduğunu öğrenince bir gün daha kalalım dedik ve halamız bizi Sığacık adlı şirin mi şirin bir kasabaya götürdü. Ben tabii Ata Demirer'in filmini tek izlemeyen olarak biraz yabancı kalsam da aslında filmin çekildiği mekanlar, sokaklar buralar. İstanbul'a gelir gelmez de filmi izledim bu arada.


Keşfedilmemiş gibi geldi ama sonra düşündük de biz pazartesi günü gitmiştik, her yer çok sakindi. Oysa ki konuştuğumuz bir esnaf ile pazar günkü kalabalığı anlatırken "dün biz bile burada olmak istemezdik" dedi :)



Ama böyle şirin mi şirin sokakları ile tam bir Ege kasabası olan Sığacık'ı iyi ki keşfettim...



İzmir'e 52 km mesafede ve özel aracınızla giderseniz 40-45 dk sürüyor.



Sığacık'a niçin gidilir derseniz ben fotoğraf için bile tekrar giderim. Sığacık Kalesi içerisinde şirin evleri görebilirsiniz. Yerlilerin oturduğu evlerin bazıları butik pansiyon, bazıları restoran, bazıları da soluklanabileceğiniz güzel kafe... Ama her sokak çiçek açmış, her sokak ayrı fotoğraf karelik.


Bir de "Olanlar Oldu" filminin geçtiği pansiyon var, artık mutlaka uğranması gereken bir nokta olmuş :)


Sığacık'a kadar gitmişken Teos Antik Kenti'ni de uğrayın. Tarihi kaynaklara göre MÖ. 1000 yıllarında kurulduğu söyleniyor. Dionysos tapınağı, tiyatro, agora ve liman kalıntılarını görebilirsiniz.


Yemek için ise tabii ki deniz ürünleri tercihiniz olun :) Limandaki balıkçıların günlük taze taze tuttukları balıkları sallana sallana teknede de yiyebilirsiniz. En ünlü rakı-balık mekanı ise "Milos". Asma altı masaları ile Rum Meyhanesi konseptinde. Deniz mahsulleri ve taze meze çeşitleri var.



Ve işte benim karelerim, çok şrin bir yer değil mi :)



2 yorum:

  1. Bir günün sonundaki yorgunluğumda da uğradığım sayfanızda gezinirken dinlendim. Biraz sonra da çay demleyeceğim; keyfini sürmek için bu gezintimin. Kaleminiz ve yüreğinize sağlık.
    Hoşça kalın. :)

    YanıtlaSil
  2. Izmir candir. Siğaciği eskiden pek bilen yoktu . Son zamanlarda değeri anlasilmaya başlandi. Bende eskiden Izmir'de yasiyordum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...